Aktualno
StoryEditor

Recept Mateje Domitrović Sabo: Juneći gulaš s kestenima

22. Listopad 2017.

Recept Juneći gulaš s kestenima od Mateje Domitrović Sabo urednice i novinarke časopisa Dobra Hrana. Mateja Domitrović Sabo nova je sutkinja u RTL-ovu kuharskome šouu ‘Tri, dva jedan – kuhaj!‘. Nije profesionalka kao ostala dva chefa, ali o hrani piše, zna mnogo i sjajno kuha.

Sastojci

1 kg junetine (vratina) • 250 g kuhanih kestena • 1 mrkva • 1 korijen peršina • 2 luka • 3-4 češnja češnjaka • 2-3 krumpira • 1 žličica pirea od rajčice • 1 žličica crvene mljevene paprike • peršinov list • 2 lista lovora • 2 dl vina • sol i papar • mast ili maslinovo ulje

>>>FOTO: Uz burlesku i cabaret otvoren najveći casino u Hrvatskoj – Grand casino Admiral

Priprema

Meso izrežite na kockice i prepržite ga u tavi na malo masnoće. Možete ga prije prženja uvaljati i u brašno, umak će biti gušći. U većem loncu na masti ili maslinovu ulju pirjajte polako na laganoj vatri nasjeckani luk dok ne postane staklast (luka mora biti dosta jer on daje gustoću).

Ubacite sitno narezanu mrkvu i peršin te kratko pirjajte. Dodajte zatim meso i zalijte mesnim temeljcem ili vodom pa vinom. Ubacite lovorov list, nasjeckani češnjak, peršinov list, pire od rajčice te pustite da se kuha na laganoj vatri dok meso ne omekša, otprilike dva sata.

>>>Jadranka Sloković: Htjela sam se baviti književnošću, ali kazneno pravo je prevladalo

Krumpir dodajte pri kraju kuhanja zajedno s kestenima, da se ne raspadnu. Posolite, popaprite, začinite mljevenom crvenom paprikom (ako volite ljuće, dodajte ljutu mljevenu papriku ili jednu manju čili papričicu). Poslužite toplo uz domaći kruh i svježu salatu ili ukiseljeno povrće.

22. studeni 2024 20:13