Aktualno
StoryEditor

Rekord: Nova ‘Nemoguća misija‘ u tri dana zaradila 61,5 milijuna dolara

30. Srpanj 2018.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wb49-oV0F78[/embed]

Nemoguća misija - Raspad sistema, novi, šesti po redu nastavak akcijske franšize u kojem glavni glumac Tom Cruise i dalje zapanjuje svojim kaskaderskim umijećem, uključujući i iskakanje iz zrakoplova s visine od 8000 metara, ostvario je proteklog vikenda najviše prihoda na blagajnama u Sjevernoj Americi, premašivši svih pet ranijih verzija filma.

>>>VIDEO: Tom Cruise ozlijeđen na snimanju nove ‘Nemoguće misije’

Produkcijska kuća Paramount/Skydance ubrala je u prva tri dana prikazivanja 61,5 milijuna dolara, četiri puta više od drugoplasiranog filma Mamma Mia! Here We Go Again koji je tijekom vikenda zaradio 15 milijuna dolara.

Film o Ethanu Huntu (T. Cruise) ovaj put režira oscarovac Christopher McQuarrie, tri godine nakon posljednje ‘Nemoguće misije‘. Ostatak glumačke ekipe čine Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby i drugi.

U novom nastavku, "nemogući" 56-godišnji Cruise, koji i dalje sam izvodi najopasnije scene, traga za nestalim plutonijem i terorističkim zlikovcem. Usprkos očitim nedostacima i iako je "često blesav", Washington Post smatra da film djeluje "nevjerojatno dobro", a popularni filmski ‘site‘ Rotten Tomatoes smatra da je franšiza ovim nastavkom preporođena te da je moguće da smo dobili i najbolji akcijski film u posljednjih deset godina.

>>>VIDEO: Glumci se sjajno zabavljali na snimanju ‘Mamma Mia!’ na Visu

‘Mamma Mia‘, u produkciji studija Universal, drugi vikend za redom drži drugo mjesto. Film obiluje zvijezdama i u njemu se, između ostalih, pojavljuju Meryl Streep, Amanda Seyfried, Colin Firth i Pierce Brosnan. Film naravno prati glazba planetarno popularnog švedskog sastava ABBA. Dijelom je sniman i u Hrvatskoj.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=nd4cLL_MP7M[/embed]

29. travanj 2024 02:44