Aktualno
StoryEditor

Rekordi LG-a u prvoj polovici godine: Najveći prihodi i dobit te prodaja iznad 28 milijardi dolara

27. Srpanj 2018.

U prvih šest mjeseci 2018. korejski LG Electronics ostvario je najveći prihod na globalnoj razini, najveću operativnu dobit te prodaju koja je po prvi put premašila 28 milijardi dolara.

U drugom tromjesečju ove godine LG je ostvario prihode od prodaje u iznosu od 13,9 milijardi američkih dolara te operativnu dobiti od 715,1 milijuna dolara. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prodaja se u drugom tromjesečju povećala za 3,2%, dok je operativna dobit narasla za 16,1%.

Visoka profitabilnost u sektoru kućanskih aparata, klimatizacijskih rješenja i premium proizvoda za kućnu zabavu nadoknadila je gubitke iz sektora komponenti za vozila te mobilnih komunikacija zabilježenih u drugom tromjesečju.

>>>LG ‘zaposlio’ robota vodiča i čistača u seulskoj zračnoj luci Incheon

Prodajni rezultati i operativna dobit za prvu polovicu 2018. bili su veći nego ikada. S porastom od 3,2%, u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, prihodi su se popeli na 28 milijardi dolara, a operativna dobit s rastom od 18,5% na 1,7 milijardi dolara.

Unatoč neizvjesnom stanju na tržištu, konkurencija i međunarodna trgovina nastavljaju jačati, a LG ulazi u drugu polovicu godine s fokusom na troškovnu konkurentnost te profitabilni rast.

Odjel Home Appliance & Air Solution zabilježio je prodaju u vrijednosti od 4,88 milijardi američkih dolara i operativnu dobit od 424,04 milijuna američkih dolara što je rast od 4,3% i 1,7% na godišnjoj razini. Prihodi ovog odjela u prvoj polovici godine najviši su u povijesti tvrtke te premašaju iznos od 9,4 milijardi američkih dolara.

>>>Umjetna inteligencija ugrađena u pametni telefon

Odjel Home Entertainment Company je tijekom drugog kvartala zabilježio prodaju u vrijednosti od 3,54 milijarde američkih dolara i operativnu dobit u iznosu od 377,48 milijuna američkih dolara.

Prodaja za odjel Mobile Communications iznosi 1,92 milijardi američkih dolara, dok operativni gubitak iznosi 171,95 milijuna američkih dolara. Odjel LG Vehicle Components bilježi prodaju od 809,5 milijuna američkih dolara te operativni gubitak od 30,14 milijuna američkih dolara.

19. travanj 2024 04:54