Aktualno
StoryEditor

Rekordno ljeto na Visokom učilištu Algebra s čak 70 posto više brucoša

03. Kolovoz 2016.
Piše:
lider.media

Visoko učilište Algebra na ljetnom je upisnom roku, pokazuju netom obrađeni podaci, ostvarilo čak 70 posto porasta u broju upisanih brucoša. Veliki rast broja studenata koji su se već tijekom ljetnog upisnog roka odlučili za neki od preddiplomskih studija na Visokom učilištu Algebra – primijenjeno ili multimedijsko računarstvo te digitalni marketing – odraz je kontinuirane povećane kvalitete studija i stalnog unaprjeđenja studijskih programa tako da budu što bolje usklađeni s potrebama tržišta rada. Nezanemariv je i primjer mnogobrojnih uspješnih alumnija Visokog učilišta Algebra koji su svoju karijeru ostvarili u Hrvatskoj i širom EU – od Irske, preko Njemačke, Islanda, Austrije, Švedske, Norveške i Velike Britanije.

"Ovako značajan porast interesa studenata za studijima na Visokom učilištu Algebra tijekom ljetnog upisnog roka pokazuje da zaista radimo odgovoran i dobar posao posljednjih devet godina. Osim što mladi doživljavaju digitalna zanimanja kao karijeru koja sa sobom nosi sigurnu budućnost, vidljivo je i da prepoznaju Visoko učilište Algebra kao prvi korak na kojemu mogu udariti ozbiljne temelje svojem daljnjem životnom putu", rekao je mr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra i dodao: „Ovo je godina u kojoj se pokazuje koliko smo dobro procijenili da je dugoročno ulaganje u kvalitetu i jasne kriterije dokazivanja stečenog znanja zaista dobra strategija. Dodatna povezanost s poslodavcima koji zapošljavaju ponajviše informatičara i stručnjaka za digitalni marketing, mogućnosti studiranja tijekom jedne godine u Irskoj, karijerna savjetovanja, prakse i podrška koju studentima pružamo kroz naš Centar karijera čine glavne razloge zašto predviđamo da ćemo do kraja jesenskih rokova upisati više od 250 studenata prve godine, od čega će nas više od stotinu odabrati kao svoj prvi izbor!“.

Tijekom ljetnih praznika, Visoko učilište Algebra radi na daljnjim koracima koji će bitno poboljšati kvalitetu studija i organizaciju rasporeda za sve brucoše i studente viših godina – opremljene su tri nove multimedijske dvorane u zgradi Visokog učilišta Algebra, a od sljedećeg proljeća u funkciji će biti i veliki amfiteatar kapaciteta 400 mjesta u novoj zgradi kampusa, namijenjen posebnim događanjima i konferencijama.

25. travanj 2024 12:17