Aktualno
StoryEditor

Renault i Nissan ulažu u proizvodnju u Indiji

13. Veljača 2023.

Francuski proizvođač automobila Renault i njegov japanski partner Nissan Motor objavili su u ponedjeljak da namjeravaju uložiti 600 milijuna dolara u proizvodnju šest novih modela vozila u Indiji, uključujući i dva na električni pogon.

U sklopu nove durogočne vizije za Indiju kompanije planiraju povećati proizvodnju i intenzivirati istraživanje i razvoj, uključiti u pogone i platforme za električna vozila i voditi računa o neto neutralnoj emisiji ugljika.

Najavljeno početno ulaganje bit će podrška novim projektima koji bi u tvornici Renault Nissan Automotive India (RNAIPL) u Chennaiju trebali otvoriti 2.000 novih radnih mjesta.  

Renault-Nissanov centar postat će međunarodno izvozno središte, usmjereno na nove indijske i međunarodne projekte, navodi se u priopćenju.

Pogon u Chennaiju projektirat će i proizvesti po tri nova modela za svaku kompaniju, na zajedničkim platformama saveza Renaulta, Nissana i Mitsubishija, uz očuvanje prepoznatljivog stila tri brenda.

Šest novih modela obuhvatit će četiri sportska terenca i i dva električna vozila, prve Renaultove i Nissanove automobile te kategorije u Indiji. Novi modeli bit će plasirani na indijsko ali i na inozemna tržišta.

30. svibanj 2023 22:41