Aktualno
StoryEditor

RokOtok: Hrvatska od sutra pliva uz Domagoja Jakopovića Ribafisha

05. Srpanj 2019.

U subotu poznati bloger i novinar bloger Domagoj Jakopović Ribafish kreće na prvi plivački pothvat u projektu RokOtok koji je posvetio svom prerano preminulom sinu Roku. Na plivačko-edukativnu rutu kreće u subotu u 9 ujutro kada će spojiti Dubrovnik s Koločepom. Ribafish je odlučio plivanjem povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedesetak, jer tako će ostvariti plan koji je imao sa svojim dvanaestogodišnjim dječakom - upoznati i obići sve hrvatske otoke te na najbližim rtovima zapiknuti zastavicu da je otok osvojen.

Dublji smisao cijelom projektu daje podrška koja se očekuje od djece i roditelja s otoka. Naime, Ribafish će velike etape plivati sam uz pratnju barke na kojem će biti liječnica, spasilac i snimatelj, no iza bova na cilju društvo bi mu trebali raditi djeca i roditelji s kojima će zajedno otplivati na obalu gdje će održati mali eko tečaj za djecu, koju potom čeka potraga za blagom na otoku. Blago će sakriti netko s barke na otoku dok će trajati druženje s djecom.

Cilj projekta je privući i lokalnu djecu i roditelje na druženje i aktivnosti izvan virtualnog svijeta te ih potaknuti na razgovor i odvratiti od tehnologije.

– Najbitnije je to da klinci tih pola sata – sat vremena, koliko ću plivati s njima i što će poslušati to nekakvo predavanje zašto putovati i zašto treba upoznavati nova prostranstva, provedu u zezanciji, društvu i igranju, umjesto da su na YouTubeu, Snapchatu - izjavio je  za jedan medij govoreći o projektu.

Na avanturi života za koju bi volio da postane tradicionalna aktivnost kojom će razvijati bliskost djece i roditelja i poticati njihove aktivnosti u prirodi Ribafish će dijeliti i knjigu o razgovorima sa svojim sinom koju je napisao.

Želite li i vi poduprijeti ovaj projekt, poneko osvježavajuće piće, kolačić ili slobodan krevet, sve je dobrodošlo. Ako se želite uključiti i sa svojom djecom podržati Ribafisha, pogledajte raspored plivačkih akcija. U slučaju ružnog vremena, sve se pomiče za jedan dan.

U srpnju će Ribafish povezati 17 otoka, a u rujnu kreće u nova povezivanja.

Na internetskoj stranici projekta RokOtok možete pogledati i točne rute kojima će se kretati Ribafish.

Ako želite poduprijeti projekt donacijom, podaci su ovdje:

RokOtok, udruga za promociju aktivnog i zdravog života djece Ulica kneza Domagoja 21, 10000 Zagreb OIB: 26948992507 IBAN: HR3224840081135112591

04. veljača 2023 23:44