Aktualno
StoryEditor

‘Roots Bloody Roots‘: Osnivači Sepulture sviraju na Orahovečkom jezeru

31. Srpanj 2017.

Uoči početka desetog Ferragosto Jam festivala na Orahovačkom jezeru u utorak nastupaju osnivači grupe Sepultura, Max i Iggor Cavalera, u sklopu svoje turneje "Return To Roots".

Braća Cavalera na turneji u cijelosti izvode album "Roots“ iz 1996., šesto studijsko izdanje Sepulture koje je s dva milijuna primjeraka postao jedan od najvažnijih metal albuma u povijesti glazbe.

>>>Oliveru Stoneu Počasno srce sarajevskog filmskog festivala

Album donosi mješavinu metala i originalnih brazilskih zvukova, s naglaskom na perkusije iz najzabačenijih kuteva Amazonske prašume, a bend ga je radio uz pomoć Indijanaca iz plemena Xavante te niza glazbenika.

Na festivalu će Iggora na bubnjevima i Maxa na gitari i vokalu pratiti gitarist Marc Rizzo i basist Johny Chow, kao članovi Cavalera Conspiracyja.

Predgrupa na nultom danu festivala proslavljenim metalcima bit će osječki Merrow i zagrebački bend She Loves Pablo.

Jubilarni, deseti Ferragosto JAM festival ove se godine održava od 3. do 6. kolovoza i na Orahovačko jezero tridesetak izvođača.

>>>Festival Ultra ostaje u Splitu

Festival je prije deset godina počeo kao druženje prijatelja uz roštilj i improviziranu pozornicu, a prerastao je u najveći festival u Slavoniji, koji dovodi domaće i regionalne glazbenike različitih žanrova, od rocka, punka, hip hopa do elektronike.

Među njih tridesetak na pet festivalskih pozornica ove su godine Pips, Chips & Videoclips, Elemental, Bajaga & Instruktori, Neno Belan & Fiumens u specijalnom Ðavoli setu, Repetitor, Bolesna braća, Jonathan, Kandžija s Golim ženama, Debeli Precjednik.

https://www.youtube.com/watch?v=F_6IjeprfEs

16. travanj 2024 12:43