Aktualno
StoryEditor

Samozatajna tajnica kao prava trendseterica: U stanu Sandre Zeljko pronađeno preko 80 pari cipela

12. Veljača 2018.

Mac Collection, Michael Kors, Guess, Dsquared, Moschino, D&G, Armani Jeans, Ugg, Marc Jacobs, Ralph Lauren, Timberland, Pinko samo su neka od imena poznatih i skupih brendova čiji se logoi nalaze na cipelama, tenisicama, čizmama, torbicama i raznim odjevnim predmetima pronađenim u stanu Sandre Zeljko, bivše tajnice koja je s Tomislavom Sauchom optužena za pronevjeru i zloporabu položaja u aferi Dnevnice.

>>>Afera dnevnice: Zeljko krivotvorenjem prisvojila 350 tisuća kuna i nakon odlaska Sauche

Kako prenosi nedjeljni Jutarnji, u pretresu stana Sandre Zeljko pronađeno je mnogo obuće, odjevnih predmeta i torbica vrtoglavo visokih cijena koje si tajnica prosječne plaće od 4500 kuna, koja u najboljem slučaju uz prekovremene sate može doseći 7000 kuna, teško može priuštiti.

Mnoge cipele su nenošene, sudeći po vidljivim cijenama i deklaracijama. Obuće u trešnjevačkom stanu Sandre Zeljko ima više od 80 pari, a nije ništa manje zavidna kolekcija torbica ekskluzivnih modnih brendova, te jakni, satova, parfema, piše Jutarnji.

>>>‘Afera dnevnica’: Uskok ispitao tajnicu Zeljko i savjetnike bivšeg premjera Oreškovića

Fotografije svih gore navedenih predmeta Državno odvjetništvo će, među ostalim, koristiti kao dokaz za optužbu da je kod Zeljko tijekom istrage pronađen nesrazmjer imovine i prihoda. U stanu je pronađena velika količina odjeće i obuće koja bi mogla biti i više nego dovoljna za uobičajene potrebe za tri ženske osobe. Tako su pronađeni odjevni predmeti, cipele, tenisice, sandale i čizmice Michael Cors, brenda koji je izrazito popularan među zagrebačkim trendsetericama.

Među ostalim pronađene su i Guess čizme, cipele i tenicice, a na nekima su još cijene iz trgovine, pa je vidljivo da je jednim štiklama cijena 1679 kuna. Među tenisicama je nekoliko Nike, Adidas i All Star komada, te četiri para Dsquared tenisica čije se cijene kreću od 300 i više stotina eura.

>>>Krunska svjedokinja u ‘aferi dnevnice’ premještena iz Banskih dvora

Državno odvjetništvo Zeljko sumnjiči da je zajedno sa Sauchom lažirala putne naloge te da su nezakonito stekli 590.098 tisuća kuna. Optužnica je podignuta, još nije potvrđena te se početkom ožujka čeka izjašnjavanje optužnog vijeća. Podsjetimo, Sandra Zeljko radila je kao tajnica čak troje hrvatskih premijera, Jadranke Kosor, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića, te Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika ureda premijera Zorana Milanovića.

Mnogi u Vladi opisali su ovu samozatajnu tajnicu kao umiljatu i slatkorječivu, ali čini se da ni najbliži suradnici nisu znali gotovo ništa o njoj.

16. travanj 2024 14:53