Aktualno
StoryEditor

SAP dovršio proces akvizicije tvrtke Callidus Software

09. Travanj 2018.

Tvrtka SAP proteklog je tjedna dovršila proces akvizicije tvrtke Callidus Software, tržišnog lidera poznatog po aplikacijama za upravljanje prodajom i CPQ-om (Configure-Price-Quote). Te aplikacije, poznate pod brendom CallidusCloud, omogućit će SAP-ovim korisnicima najpotpuniji i najdiferenciraniji portfelj proizvoda za upravljanje odnosima s klijentima (CRM) u cloudu. Time se SAP ujedno pozicionirao kao lider na CRM tržištu vrijednom 46 milijardi dolara.

>>>SAP Hrvatska ostvario rast prihoda od 35 posto

Proizvodi CallidusClouda, u kombinaciji s alatima tvrtki koje je SAP kupio proteklih godina, kao što je e-commerce tvrtka Hybris i tvrtka Gigya za upravljanje korisničkim online profilima, čine SAP-ov novi front-office skup inteligentnih rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom:

  • CallidusCloud rješenja pomažu tvrtkama u poticanju i osnaživanju prodajnog osoblja,
  • Gigya rješenja pomažu kompanijama u usvajanju digitalnog pristupa marketingu, prodaji i uslugama te izgradnji kvalitetnih online odnosa s korisnicima, i to kroz odgovarajuće upravljanje i prikupljanje korisničkih podataka – što je posebno važno u kontekstu skorog stupanja na snagu Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR),
  • SAP Hybris marketinška rješenja pomažu marketingašima u angažiranju korisnika tijekom korisničkog putovanja (customer journey),
  • SAP Hybris rješenja za servisne usluge fokusiraju se na zadržavanje kupaca i omogućavanje kompanijama da predvide kako korisnicima mogu ponuditi najbolju uslugu, te
  • SAP Hybris omnichannel rješenja za e-commerce i praćenje prihoda omogućavaju kompanijama u angažiranju korisnike putem bilo kojeg kanala i uređaja, pretvarajući odmah transakcije u prihode i rast.

>>>SAP kupuje ‘carstvo korisničkih profila’ Gigyju

SAP na ovaj način kompanijama stavlja na raspolaganje novi CRM, a kako bi im pomogao u preispitivanju korisničkog iskustva u sklopu marketinga, prodaje, pružanja usluga i upravljanja podacima. U doba kada je povjerenje važnije nego ikada prije i uz sve bliži datum stupanja na snagu GDPR-a, kompanije imaju priliku ponovno steći lojalnost svojih korisnika. One kompanije koje prilagode načine na koje angažiraju svoje korisnike, omogućavajući im istovremeno kontrolu nad vlastitim digitalnim identitetima, će i uspjeti u tome.

Rob Enslin, član Izvršnog odbora SAP SE i predsjednik SAP Cloud Business Group izjavio je: „Spajanjem front-officeaback-officea te njegovim povezivanjem u digitalnu jezgru redefiniramo CRM. Zahvaljujući SAP Hybris rješenjima, već imamo neke od najsnažnijih alata za upravljanje korisničkim iskustvom na tržištu. Osnažujući naš CRM s CallidusCloudom, ispunjavamo svoje obećanje o pružanju end-to-end inteligentnog skupa rješenja za upravljanje odnosima s klijentima. Kada integrirate front-office sa SAP S/4 HANA i SAP Cloud Platformom, dobivate ono što izvršni direktori žele kod digitalnog poslovanja."

>>>SAP povećao prihode i dobit u 2017. zahvaljujući uslugama u oblaku

Dostupnost proizvoda

SAP planira konsolidirati imovinu CallidusClouda pod kontinuiranim vodstvom Lesliea Stretcha, CEO-a CallidusClouda, a unutar SAP Hybris cloud portfelja. Kombinirani portfelj uključuje automatizaciju prodaje, upravljanje prodajnim performansama, omogućavanje i izvršenje prodaje (CPQ i naplatu pretplate). Postojeće vodstvo i dalje će biti zaduženo za CallidusCloud te podržavati integraciju CallidusCloud rješenja s instalacijama ‘treće strane’. Očekuje se da će se CallidusCloud rješenja prodavati samostalno te u paketima s drugim SAP rješenjima.

>>>‘Inovacija – snaga promjene’: Održan SAP Forumu Zagreb 2017

SAP pomaže tvrtkama 

Kao tržišni predvodnik na području softvera enterprise aplikacija, SAP (NYSE: SAP) pomaže tvrtkama svih veličina i industrija da bolje posluju. Od podrške iz pozadine do soba za sastanke, od skladišta do dućana, stolnih računala do mobilnih uređaja – SAP osnažuje ljude i organizacije kao bi zajedno radili učinkovitije te koristi poslovni uvid učinkovitije kako bi ostali ispred konkurencije. Aplikacije i usluge tvrtke SAP omogućuju profitabilno poslovanje za više od 378.000 korisnika u poslovnom i javnom sektoru, stalno prilagođavanje te održivi rast.

19. travanj 2024 12:11