Aktualno
StoryEditor

Saša Cvetojević: Otvorio sam obrt preko sustava e-Građani. Nije jednostavno, ali može se

06. Siječanj 2019.

Serijski poduzetnik i investitor Saša Cvetojević osnovao je 2. siječnja ove godine obrt Spectrum, čija je djelatnost savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem. Osnovao ga je jer je, kako nam je rekao, odlučio testirati online otvaranje obrta preko sustava e-Građani.

>>>FOTO: Saša Cvetojević i Oleg Maštruko u avanturi života osvajaju Afriku

- Zanimalo me kako se može osnovati obrt preko sustava e-Građani. Nije toliko jednostavno, ali može se. Spectrum će se baviti poslovnim savjetovanjem. Kako često dobivam pozive za moderiranje konferencija i gostovanja u emisijama, što je inače išlo preko Insaca, sada ću te usluge obavljati preko Spectruma – rekao je Cvetojević.

Naime, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pruža elektroničku uslugu e-Obrt. Ova usluga dostupna je putem sustava e-Građani, kroz koji sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela. Za dobivanje službenih dokumenata također nije potrebno odlaziti u nadležna registarska tijela, već obrtnik svoju obrtnicu, rješenje o otvaranju obrta i izvadak iz Obrtnog registra može dobiti putem svog osobnog korisničkog pretinca. I tako u samo par klikova imate obrt.

04. prosinac 2023 13:50