Aktualno
StoryEditor

Saznajemo kako se možete koristiti AmExovom karticom nakon 31. prosinca

01. Veljača 2019.

Vijest o raskidu suradnje American expressa i PBZ Carda i dalje intrigira javnost, posebno u svjetlu podatka da je PBZ Card u Hrvatskoj izdao čak pola milijuna kartica koje se mogu ‘peglati‘ na 50.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Podsjetimo, prije godinu dana objavljeno je da American Express zbog promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir napušta licenčni model poslovanja u EU, te da će korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card moći koristiti ih do 31. prosinca 2019. godine.

>>> American Express izlazi iz kartičnog poslovanja u EU, uključujući i PBZ Card

PBZ Card prošlog je tjedna obavijestio javnost i sve korisnike da će do kraja godine - dokad će vrijediti postojeće AmEx-ove kartice - dobiti adekvatnu zamjenu, Visa karticu PBZ Carda, ‘s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica‘.

>>> PBZ Card: Korisnicima American Expressa do kraja godine Visa kartica

No, što s onima korisnicima koji žele zadržati karticu AmExa i nakon 31. prosinca 2019.? Odgovor na to javnost nije dobila ni od PBZ-a niti od centrale AmExa (kamo smo poslali upit još prošlog tjedna). U međuvremenu je misterij riješen. Jedan korisnik AmExa, koji je pitao PBZ Card kako i pod kojim uvjetima može nastaviti s korištenjem AmEx kartice, odnosno kome se može obratiti, dobio je sljedeći odgovor iz PBZ Carda:

- Ukoliko i dalje želite biti korisnik American Express kartice možete je zatražiti direktno od kompanije American Express u bilo kojoj zemlji gdje American Express izdaje kartice osobama iz drugih zemalja, kao što su npr. SAD ili Velika Britanija. U tom slučaju podliježete pravilima zemlje u kojoj se izdaje kartica i sklapate novi ugovor, koji uključuje nove uvjete, iznose članarine, troškove konverzije i drugo - stoji u objašnjenju PBZ Carda.

Dakle, tko želi i dalje koristiti AmExovu karticu - može je naručiti izravno iz SAD-a ili Velike Britanije.

28. travanj 2024 20:50