Aktualno
StoryEditor

Sberbank odustaje od tužbi, postignut dogovor s Agrokorom – N1

09. Ožujak 2018.

Izvanredna uprava Agrokora postigla je dogovor sa Sberbankom, jednim od svojih najvećih vjerovnika, neslužbeno doznaje N1 pozivajući se na izvore bliske upravi.

Navode i kako će idući tjedan, nakon što stigne službeno odobrenje iz Moskve, biti potpisan ugovor između izvanredne uprave Agrokora i ruske banke.

>>>Peruško zadovoljan sastankom Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora u Zadru

Prema dogovoru, Rusi bi odustali od svih tužbi protiv posrnulog koncerna u Sloveniji, BiH i Srbiji, dok ih u Hrvatskoj ionako ne može podići zbog lex Agrokora.

Uz to, N1 u petak javlja i kako je između dobavljača i vjerovnika dogovor postignut i po pitanju graničnog duga, točnije dugovanja nastalih u razdoblju od 10. travnja prošle godine do početka primjenjivanja lex Agrokora.

>>>Novu izvanrednu upravu Agrokora dočekala likvidnost od 1,68 milijardi kuna

Nasljednik Ante Ramljaka na poziciji izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabris Peruško odmah je po stupanju na dužnost istaknuo kako nastavlja pregovore s ruskom bankom kojoj bi, u zamjenu za odustajanje od tužbi, bila priznata osporena potraživanja.

Njegova zamjenica Irena Weber u utorak je najavila kako će dobavljačima do kraja ovog mjesesca biti isplaćeno oko 490 milijuna eura, uključujući i 35 milijuna graničnog duga.

27. travanj 2024 21:07