Aktualno
StoryEditor

Siemens planira ukinuti tisuće radnih mjesta u odjelu Energije i plina - mediji

19. Listopad 2017.

Njemački inženjerski div Siemens planira reorganizirati odjel Energija i plin, što bi trebalo uključiti i ​​zatvaranje ili prodaju pojedinih pogona i rezultirati ukidanjem više tisuća radnih mjesta, navodi časopis Manager Magazin riječi neimenovanog izvora iz kompanije.

Poslovanje Energije i plina našlo se u teškoćama zbog svjetskog trenda napuštanja velikih turbina za proizvodnju električne energije, za koje je Siemens specijaliziran.

>>>Novi broj Lidera: Agrokor – Tko je potpisao, potpisao je

Tako je u fiskalnom trećem tromjesečju koje je završilo u lipnju taj odjel zabilježio 41-postotni pad narudžbi i neočekivano veliki pad dobiti, za 23 posto.

Manager Magazin prenosi da bi Siemens mogao zatvoriti ili prodati 11 od 23 podružnica poslovanja Energije i Plina u cijelom svijetu, uključujući i tvornicu generatora u Erfurtu na istoku Njemačke.

>>>MET International u 2018. planira znatno povećati trgovinu ukapljenim plinom

Uprava će predstaviti planove predstavnicima radnika početkom studenog, saznaje se. Odjel Energija i plin, isključujući poslovanje usluga, zapošljava 30.000 zaposlenika širom svijeta, od čega 12.000 u Njemačkoj.

Iz Siemensa poručuju da kontinuirano propituju strateški smjer, što bi moglo uključivati i​ ​konsolidaciju dijelova poslovanja. Odbili su izravno komentirati članak Manager Magazina.

28. travanj 2024 21:11