Aktualno
StoryEditor

Sisačko-moslavačka županija financira javno zdravstvo s gotovo 6,37 milijuna kuna

23. Ožujak 2018.

S gotovo 6,37 milijuna kuna Sisačko-moslavačka će županija iz proračuna ove godine financirati javne potrebe u zdravstvu, a sporazume o financijskoj potpori programima i projektima potpisao je u petak župan Ivo Žinić s ravnateljima osam zdravstvenih ustanova s područja županije.

Najviše je novca, 2,45 milijuna, predviđeno za rad županijskog Zavoda za hitnu medicinu, 945.619 kuna za sisački Dom zdravlja, 910.500 za županijski Zavod za javno zdravstvo, a po iznosima slijede Opća bolnica dr. Ive Pedišića u Sisku, domovi zdravlja u Kutini i Petrinji, Neuropsihijatrijska bolnica Ivana Brbota u Popovači, te Lječilište u Topuskom.

>>>Župan Žinić: Sisačko-moslavačka županija postaje najveće gradilište u Hrvatskoj

Bez objave natječaja, Županija je ove godine izdvojila 420.000 kuna za djelovanje četiriju udruga iz područja socijalne skrbi. Sporazumi o izravnom financiranju konkretnih aktivnosti i projekata potpisani su i predani čelnicima sisačkog Centra za žene Adela, županijske Udruge osoba s invaliditetom, županijske Udruge slijepih i županijskog Crvenog križa.

>>>‘Jedina mjera za opstanak’: 300.000 kuna subvencija za sisačke nerentabilne autobusne linije

Kako je prilikom uručenja sporazuma rekao župan Žinić, riječ je o udrugama koje vrlo dobro rade i svojim su programima nezamjenjiva nadopuna institucionalnom sustavu socijalne skrbi.

Kao primjer je naveo Crveni križ, čiji su se volonteri upravo ovih dana, za vrijeme poplava u Sisačko-moslavačkoj županiji, potvrdili svojim humanitarnim radom. Žinić je najavio i daljnju financijsku pomoć Sisačko-moslavačke županije takvim udrugama.

25. travanj 2024 05:45