Aktualno
StoryEditor

Smjena generacija i majka u tenisu

15. Travanj 2018.

Franjo Luković živi je primjer da ne treba mahati ostavkom. Umirovljeni bankar najprije je najavio ‘neopozivu ostavku’ na šefovanje u Teniskom savezu, a onda je dva dana prije skupštine na kojoj je trebao otići – odgodio zasjedanje i svoj odlazak do 20. srpnja.

>>> Franjo Luković – Najlakše mu je bilo biti bankar

No skupštinari su se ipak sastali i izabrali novog predsjednika. Luković i njegova ekipa tu smjenu sad ne priznaju i tvrde da je riječ o puču, a u javnost izlaze pikanterije o utjecaju zavičajnih lobija, prije svega zagrebačkog i slavonskog.

>>>Odlazak najvećega kamatara

Tenisači su se istodobno s cirkusom koji su priredili čelnici Saveza plasirali u polufinale Davis Cupa. Kako god, u tenisu se dogodila smjena generacija. Ne, doduše, na terenu, nego uz njega. Jedino se sad ne zna je li legalni predsjednik Franjo Luković (68) ili novoizabrani ‘pučist’ Petar Mirić (72). On, navodno, samo čuva fotelju za Nikolinu Babić, koja je za razliku od muškog dvojca znatno mlađa (45), a i ne ubraja se u rekreativce koji vladaju tenisom. Bivša je rukometašica i – majka dviju djevojčica koje su igrale tenis.

28. travanj 2024 07:57