Aktualno
StoryEditor

Snažan rast Eurosendera u Hrvatskoj

16. Travanj 2018.

Bilo je potrebno manje od četiri godine da Eurosender od startupa koji podržava njemački ProSiebenSat.1 postane vodeća digitalna platforma za rezervaciju logističkih usluga u Europi, a manje od dvije godine da poste jedna od najpopularnijih online dostavnih službi u Hrvatskoj.

Najčešća relacija Hrvatska - Irska

Na svoj put do hrvatskih potrošača krenuli su početkom 2016. godine, a u 2017. godini bilježe rast prodaje od čak 90%. Takvi prodajni rezultati Hrvatsku svrstavaju među tri najuspješnijih Eurosenderovih tržišta u 2017. godini, a kao najčešće relacije slanja paketa iz Hrvatske se izdvajaju Irska, UK, Njemačka i Švedska.

Posljednji prodajni podaci Eurosendera koji pokazuju kako uvjerljivo najčešća relacija Hrvatska - Irska čini gotovo 75% cjelokupne prodaje u Hrvatskoj. To, naravno, pripisuju trendu iseljavanja. Indikativno je kako pošiljke koje putuju u Irsku uglavnom kreću iz Zagreba, Rijeke, Osijeka, Splita i Slavonskog Broda.

- Irska je očito popularna destinacija za Hrvate - samo je posljednjih godinu dana izdano skoro 5,000 PPS-ove, Irske verzije OIB-a. Budući da selidba nikada nije laka, već uglavnom dolazi sa stresom i nesigurnošću te postoji velika šansa za gubljenjem stvar, pogotovo kod promjene države, Eurosender nastoji pružiti pouzdanu uslugu transporta kako bi se takve situacije minimizirale i sve to po čak 70% nižim cijenama, objasnio je Tim Potočnik, CEO Eurosendera.

>>>Eurosender stigao u Hrvatsku, najavljuju 70 posto niže dostavne tarife u EU zemlje

Učvršćivanje pozicije u Europi

Eurosender planira dodatna ulaganja u širenje poslovanja kako bi što lakše i kvalitetnije odgovorili zahtjevima tržišta. Zato su osigurali značajno ulaganje od POST Luxembourg - najvećeg poslodavca u državi. Kompanija će sva sredstva uložiti u učvršćivanje svoje pozicije u Europi, dok istovremeno radi kako bi postao broj 1 digitalni hub za logističke usluge u svijetu.

- Slovenija, kao i Hrvatska, sa svojim globalnim načinom razmišljanja i visokom razinom obrazovanja imaju potencijal stvoriti giganta digitalne ekonomije, objašnjava Potočnik.

Eurosender u ovoj godini planirati zaposliti novih 40-60 ljudi s velikim interesom za Hrvate spremne raditi u IT-ju, marketingu i logistici. Eurosender svoje urede ima u Ljubljani, Berlinu i Londonu.

19. travanj 2024 04:58