Aktualno
StoryEditor

Societe Generale završio treći kvartal s padom dobiti i prihoda

04. Studeni 2017.

Francuska banka Societe Generale u petak je izvijestila o slabijim rezultatima poslovanja u trećem ovogodišnjem kvartalu u usporedbi s godinom ranije, navodeći među glavnim razlozima ultra niske kamatne stope i slabiju aktivnost na tržištima.

Neto dobit im je u trećem tromjesečju 2017. godine smanjena za 15,2 posto u usporedbi s godinom ranije, na 932 milijuna eura, pokazalo je poslovno izvješće Societe Generalea.

>>>Neto dobit Erste&Steiermärkische Banka 564,6 milijuna

Neto bankovni prihod im je u navedenom razdoblju skliznuo 0,9 posto, na 5,96 milijardi eura.  U trećoj francuskoj banci ipak drže da im je poslovanje u osnovi dobro.

- Unatoč nepovoljnom financijskom okruženju Societe Generale je generirao solidne rezultate poslovanja u trećem tromjesečju, ponajprije zahvaljujući međunarodnom poslovanju s građanima i financijskim uslugama, kazao je izvršni direktor SocGena Frederic Oudea.

>>>MOL-ova dobit za devet mjeseci 1,87 milijardi dolara, 12 posto viša nego lani

- Societe Generale spreman je započeti novu fazu razvoja zahvaljujući povećanoj temeljnoj dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, solidnoj kapitalnoj bazi i predanosti suradnika, dodao je Oudea.

U trećem tromjesečju rezervirali su dodatnih 300 milijuna eura za troškove dviju sudskih parnica u Sjedinjenim Državama vezanih za libijski državni stabilizacijski fond LIA i optužbe za manipulacije referentnim kamatnim stopama poput Libora.

- Societe Generale trenutno razgovara s američkim vlastima kako bi riješili ta dva slučaja... Razgovori bi mogli rezultirati sporazumom u idućim tjednima ili mjesecima, poručio je izvršni direktor.

>>>Kvartalna dobit Applea 10,7 milijardi dolara, cijena dionice rekordna

Societe Generale ove se godine povukla s hrvatskog tržišta prodavši Splitsku banku mađarskom OTP-u.

28. travanj 2024 07:17