Aktualno
StoryEditor

Solidni rezultati i ambiciozni planovi Petrokova

13. Svibanj 2016.

[gallery columns="5" ids="220566,220568,220570,220572,220576"]

Tvrtka Petrokov je danas otvorila drugi dvodnevni Sajam noviteta u svom sjedištu u Svetoj Klari i uz prigodan domjenak prvi put medijima ponudila uvid u planove razvoja i rezultate poslovanja.

"Petrokov dosad nije bio toliko prisutan u javnosti, ne zbog toga što nije imao informacija, već zato što je obitelj više vremena posvećivala razvoju tvrtke i core businessa veleprodaje i maloprodaje. Mi smo sada odlučili to promijeniti i javnosti predstaviti naše ambiciozne planove," rekla je u uvodnoj riječi direktorica Petrokova Simona Zavratnik i tvrtku nazvala "pionirom poduzetništva s jasnom vizijom" poslovanja u Hrvatskoj.

Direktorica je potom ponudila uvid u povijest tvrtke za koju kaže da uspješno posluje 25 godina, naglasivši da je obitelj Petrokov sav profit uvijek posvećivala danjem razvoju i vraćala radnicima uz neprestanu potragu za talentom i inovacijama.

"Ono što sam ja vidjela kod pokretača i osnivača Krunoslava Petrokova i čemu se na neki način divim je njegova sposobnost da u pravo vrijeme donese prave odluke. Jedna od njih je prepoznavanje potencijala obnovljivih izvora energije što je rezultiralo solarnom elektranom na krovovima naših skladišta. To je danas najveća solarna elektrana na jednom objektu u Hrvatskoj, a sva ta struja ide u našu mrežu i smanjuje troškove. Još jedna u nizu dobrih odluka je donesena u jeku građevinske krize 2008./09. godine kad je on, zajedno s obitelji, procijenio da je došlo vrijeme da potraži pomoć, ne financijsku, jer je firma postojano stabilna, likvidna i bez ikakvih problema. Potraga za partnerom je dovela do poznate austrijske tvrtke Odörfer koja je kupila 70 posto Petrokova i od 2012. je njegov suvlasnik. Trideset posto vlasništva je zadržao Krunoslav, odnosno prenio na sina Ivana," rekla je pa dodala da je Odörfer također obiteljska tvrtka, osnovana prije 213 godina.

Promet od 60 milijuna kuna, porast prodaje od 10 posto

Prema izvješću Zavratnik, Petrokov je prošle godine zabilježio promet od 60 milijuna kuna i porast prodaje od 10 posto. Tvrtka ima šest poslovnica u Hrvatskoj; po jednu u Rijeci, Puli, Splitu i Rovinju te dvije u Zagrebu. Direktorica procjenjuje da je s početkom ove i kroz proteklu godinu uočljiv blag oporavak građevinarstva o koje je oslonjeno poslovanje tvrtke što je uz snaženje produktivnosti, reorganizaciju i konstantnu potragu za inovacijama jedan od razloga za optimizam oko budućih poslovnih uspjeha. Petrokov u tekućoj godini planira velik porast prometa, promjenu asortimana, uvođenje novih robnih marki i ekskluzivnih brendova. Najavljeno je i daljnje širenje, odnosno otvaranje novih poslovnica u Zagrebu, a Ivan je za Lider procijenio da će se kroz ambiciozne planove naći posla za do deset novih djelatnika.

On nam je također otkrio da je obitelj Petrokov usprkos udjelu od 30 posto zadržala pravo na odlučivanje o važnim poslovnim odlukama, što je odvojeno potvrdila i Zavratnik ocijenivši da je riječ o rijetkoj sinergiji u kojoj se lako postiže konsenzus oko upravljanja.

Sajam noviteta

Danas otvoren Sajam noviteta u Svetoj Klari (Mrkšina ulica 52d) možete posjetiti i sutra, 14. svibnja, pa razgledati šarolik asortiman inovativnih proizvoda koji, između ostalog, omogućuju upravljanje grijanjem i hlađenjem pomoću pametnih telefona. Tu su i drugi "zeleni uređaji" izrađeni po visokim standardima održivosti i ekologije, kao i dizajnerski prokleto primamljivi grijaći elementi talijanske tvrtke Irsap nagrađeni "Red dot design" nagradom. Menadžer izvoza Irsapa, Gianni Stefani, za Lider je potvrdio da Sajam služi svrsi, pa stoga i privlači izlagače iz šire regije.

Posjetitelje uz vrhunsku ponudu najnovijih proizvoda očekuju i prigodni popusti, kao i besplatni stručni savjeti Petrokovih stručnjaka za uređenje doma.

"Naša je vizija biti tvrtka na samom vrhu poslovanja te stabilnim rastom i održivim razvojem svojim partnerima i zaposlenicima pružati dobro okruženje i poslovnu sigurnost. Kvalitetnom i stručnom uslugom te stalnim profesionalnim usavršavanjem naših zaposlenika svojim kupcima želimo osigurati zadovoljstvo kupnje, a dobavljačima biti pouzdan partner i pružati najbolju uslugu na tržištu," rezimirala je na kraju ugodnog druženja s medijima Zavratnik.

20. travanj 2024 02:10