Aktualno
StoryEditor

Solo: Priča iz Ratova zvijezda - Ogledan je primjer kako stvari danas stoje u Hollywoodu

24. Lipanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=jPEYpryMp2s

0‘Solo: Priča iz Ratova zvijezda‘ nije najlošije režirani i odglumljeni holivudski ‘blockbuster‘ u posljednje vrijeme, no vjerojatno je najdosadniji i najbezličniji. Svaku natruhu lucidnosti i nepredvidljivosti studio je onemogućio otpuštanjem redatelja Chrisa Millera i Philla Lorda zamijenivši ih veteranom-plaćenikom Ronom Howardom. I to ne zato što bi Miller i Lord bili posebno subverzivni ili, ne daj Bože, opasni redatelji. Promašena je i podjela uloga. Potencijali Aldena Ehrenreicha ostali su potpuno neiskorišteni, a inače multitalentirani Donald Glover nikako ne odgovara ulozi lika koja mu je dodijeljena.

>>> ‘Blaster’ Han Sola prodan za pola milijuna dolara

Oskudna rasvjeta kojom se koristio direktor fotografije Bradford Young jedina je autorska sloboda ovdje dana filmašima. Paradoksalno, Youngova odluka pokazala se katastrofalnom. Lica junaka nerijetko je teško razlikovati, kao i skupe, ekstravagantne setove. Producenti su krivnju prebacili na kinooperatere za koje tvrde da nemaju dovoljno kvalitetne projektore. Bilo kako bilo, ‘Solo: Priča iz Ratova zvijezda‘, nažalost, ogledan je primjer toga kako stvari danas stoje u Hollywoodu.

Režija: Ron Howard Glavne uloge: Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Woody Harrelson Film: Solo: A Star Wars Story, SAD, 2018., 135 minuta

Ocjena: 1/5

20. travanj 2024 06:52