Aktualno
StoryEditor

South Central Ventures investirao u platformu LittleDot koja povezuje roditelje i pedijatre

19. Travanj 2018.

South Central Ventures je u srijedu objavio najnoviju investiciju u svom portfelju - LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.

Investicija će LittleDotu pomoći u ostvarivanju njihove misije, digitalne transformacije skrbi o djeci i omogućiti roditeljima da brzo i lako stupe u kontakt s poznatim vrhunskim pedijatrima i stručnjacima bilo kada/bilo gdje, 24 sata dnevno bez obzira na lokaciju.

Iznos investicije u LittleDot nije fiksan. Može ići do 600 tisuća eura u ovisnosti o potrebama u ovoj prvoj investicijskoj rundi.

Online pomoć roditeljima za zdravlje djeteta

Globalno postoji nedostatak pedijatara, a samo u Hrvatskoj je 1 pedijatar na 950 djece (Hrvatsko društvo za pedijatriju). Novopečeni roditelji se često suočavaju s velikim stresom jer im je potrebna pomoć pedijatara izvan njihovog radnog vremena. To roditelje prisiljava da potraže pomoć na Internetu.

Zbog sve većeg broja korisnika pametnih telefona i povećanja medicinskih zahtjeva u udaljenim/dislociranim područjima, digitalna rješenja revitaliziraju medicinski sektor. Očekuje se da će tržište telemedicine godišnje značajno rasti za 18,7% između 2016 i 2022. godine.

Briga o djeci je medicinski sektor u kojem se očekuje još puno promjena jer roditelji žele brze odgovore/rješenja koji bi im pomogli u njihovim potrebama i potrebama djece.

LittleDot je stoga stvorio specijaliziranu uslugu za roditelje (web i mobilnu aplikaciju) za povezivanje roditelja s pedijatrima i stručnjacima kako bi dobili provjerene savjete o zdravlju djeteta. Roditelji mogu unutar aplikacije unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili kompjutoru.

Aplikacija roditeljima pruža vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te ujedno korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta i tako omogućava bolju komunikaciju s liječnikom.

Osim toga, roditeljima je omogućeno da sami odaberu i kontaktiraju najbolje pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu.

Platforma nudi 3 usluge roditeljima: 1) kratke pisane konzultacije u obliku poruke 2) telefonske konzultacije 3) drugo mišljenje. U sve tri usluge roditelju je omogućeno izabrati s kojim liječnikom želi stupiti u kontakt i sve to iz udobnosti vlastitog doma pristupanjem LittleDot aplikaciji ili web pregledniku. Liječnici u LittleDotu su pažljivo odabrani medicinski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u specijaliziranim područjima.

Tehnologija koja spaja roditelje s liječnicima LittleDot je 2017. godine osnovao Dario Šimović (CEO) uz pomoć renominiranog hrvatskog pedijatra dr. Milivoja Jovančevića (CMO) kao odgovor na izazove s kojima se susreću moderni roditelji. Šimović je prije otvaranja svoje tvrtke radio više od 10 godina kao manager različitih odjela u CISC-u i skupio je veliko iskustvo u implementaciji i rastu ICT rješenja u regiji.

Dario Šimović s dr. Jovančevićem i savjetnikom Krešom Trohom (itSoft) postavili su temelje ambicioznom timu s vizijom da "svaka osoba ima pravo na najbolju zdravstvenu zaštitu, pristup vrhunskim medicinskih stručnjacima i pouzdanim zdravstvenim savjetima".

[caption id="attachment_335875" align="aligncenter" width="670"] Dario Šimović[/caption]

- Mi u Littledotovom timu, jako smo zadovoljni i istodobno uzbuđeni da je naš partner South Central Ventures iskazao vjeru u ideju, tim i tvrtku. Radujemo se ostvarivanju eksponencijalnog rasta na ciljanim tržištima i visokom zadovoljstvu naših sadašnjih i budućih kupaca , izjavio je Dario Šimović, CEO LittleDota.

- Vjerujemo u sinergije između znanja i tehnologije konvencionalne medicine. Naš je cilj pružiti korisnicima uslugu korištenja LittleDota prikladnim i jednostavnim, izjavio je dr. Milivoj Jovančević, glavni liječnik.

[caption id="attachment_335876" align="aligncenter" width="475"] Milivoj Jovančević[/caption]

Investicija će biti usmjerena na daljnji razvoj platforme i kreiranje novih usluga. Uz pomoć South CentralVentures, LittleDot planira ojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj i pokrenuti  uslugu u više zemalja u jugoistočnoj Europi i zapadnoj Europi.

- Oduševljeni smo što ćemo se pridružiti Dariju i njegovom timu u LittleDotu i čvrsto vjerujemo da mobilne tehnologije mogu značajno poboljšati kvalitetu života ako se koriste ispravno. Siguran sam da će LittleDot spasiti mnoge neprospavane noći roditelja čak i na putovanju daleko od njihovih pedijatra i drugih medicinskih stručnjaka, izjavio je Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Venturesu.

14. srpanj 2024 15:59