Aktualno
StoryEditor

Špancirfest uvršten među 20 najboljih europskih festivala

27. Srpanj 2018.

Varaždinski Špancirfest jedan je od 20 najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala, po izboru najvećeg kanadskog turističkog sajta Flight Network. „Tijekom deset dana varaždinske ulice postaju istinski žive te pulsiraju ritmovima svjetske glazbe preplavljene neograničenom energijom čudnovatih uličnih performera“ - ovako Flight Network opisuje varaždinski fest, uvršten na ovu listu skupa s festivalima kao što su trčanje s bikovima u Španjolskoj, Praška muzejska noć, Balkan Fest itd.

>>>U petak počinje Špancirfest

Varaždin i ove godine očekuje 265.000 posjetitelja od 17. do 26. kolovoza,  koje očekuje 60 glazbenih programa – 28 koncerata na tri glazbeno profilirane pozornice, sati i sati zabave uz DJ-e i heroje ulica, šest kazališnih predstava, čak 150 uličnih programa, nikad atraktivnija Kreativnica, bogata gastro ponuda i još brojna iznenađenja.

>>>Manu Chao, TBF i Neno Belan na proslavi punoljetnosti Špancirfesta

Špancirfest je izuzev najveće kanadske turističke web stranice uvršten i u probrano društvo posebno odabranih destinacija Mastercardove platforme Priceless Cities, u okviru projekta Priceless Croatia (priceless.com). Riječ je o internetskoj destinacijskoj stranici koja korisnicima Mastercard kartica pruža jedinstvene mogućnosti, privilegiran pristup raznim događanjima te posebne ponude -  kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i putuju.

Bajaga i instruktori vraćaju se u Varaždin

Turistička zajednica grada Varaždina je uz podršku Grada Varaždina te brojnih sponzora i partnera festivala za ovo slavljeničko izdanje najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala pripremila bogat program koji će kao i svake godine povijesnu gradsku jezgru Varaždina pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe. Koncertni niz na PAN pozornici kod Starog grada tako će započeti Bajaga i instruktori.

Još bogatiji program za djecu

Kao generator kreativnosti za sve uzraste, Špancirfest je za svoje 20. izdanje pripremio i posebno raskošan program Parka kreative ujutro i poslijepodne, svakog od deset festivalskih dana. Pored četrdesetak radionica, predstava i popularnog Vindilanda, maleni špancireri ove će godine dobiti i zabavni park! Osim toga, program radionica ove je godine mnogo širi te dopunjen LOOP glazbenom klinikom s tridesetak besplatnih, edukativnih radionica za sve koji žele početi svirati ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje.

16. travanj 2024 18:35