Aktualno
StoryEditor

Stanić Beverages uložio 4 milijuna eura u liniju za punjenje PET boca u Kreševu

04. Listopad 2018.

Kompanija Stanić Beverages pokrenula je novu liniju za punjenje PET boca u Kreševu u središnjoj Bosni, a tom je investicijom, vrijednom oko četiri milijuna eura, utrostručila kapacitete za proizvodnju sokova i napitaka i u prvoj će fazi te pogone koristiti za punjenje sokova Juicy.

>>>Stanić Beverage širi Juicy na Bliski istok i sjevernu Afriku

Kako je u četvrtak priopćeno iz Stanić grupe, nova moderna liniju za punjenje PET boca u tvornici u Kreševu ima maksimalni godišnji kapacitet do sto milijuna litara. Raniji kapacitet tvornice u Kreševu iznosio je oko 50 milijuna litara pa će nova investicija postojeće kapacitete utrostručiti na 150 milijuna litara.

Zahvaljujući novim kapacitetima Stanić Beverages će i dalje jačati izvoznu strategiju, navodi se u priopćenju.

"Na novoj PET liniji za punjenje trenutačno će se puniti brand Juicy Fruits, no novi kapaciteti omogućavaju kompaniji širenje i u druge kategorije osvježavajućih pića", ističu iz Stanić grupe.

Na povećanje proizvodnog kapaciteta tvornice u Kreševu Stanić grupa se odlučila zbog povećanja izvoza branda Juicy u zemlje CEFTA-e, EU-a i arapskih zemalja.

"Otvaranjem nove PET linije modernizirali smo proizvodnju, poboljšali kvalitetu, povećali kapacitete te finalizirali prvi ciklus investicija“, izjavio je vlasnik Stanić Beveragesa Svjetlan Stanić, koji je najavio nove investicije u proširenje skladišnog prostora u vrijednosti od milijun eura.

>>>U Stanić Grupi cijela obitelj igra ulogu nadzornog odbora

Stanić Beverages najveći je proizvođač sokova u BIH, a krajem 2013. godine ta je tvrtka od Jamnice odnosno Agrokora kupila brand Jucy.

19. travanj 2024 23:26