Aktualno
StoryEditor

Štromar: Porez na nekretnine je nemoguć

07. Veljača 2018.

Nema uvođenja poreza na nekretnine i siguran sam da zbog utvrđivanja vrijednosti nekretnina to uopće neće biti moguće učiniti u mandatu ove Vlade, poručio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Opovrgavajući medijske napise da se preko izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu ipak uvodi porez na nekretnine, Štromar je rekao da on o tom porezu nije govorio nijednom, niti ga je moguće samo tako uvesti jer prije toga treba riješiti problem utvrđivanja vrijednosti nekretnina.

>>>Porez na nekretnine i zauzdavanje plaća u javnom sektoru među preporukama MMF-a

To ne može predložiti Ministarstvo graditeljstva nego samo Ministarstvo financija zajedno s premijerom, a to nije moguće ni i u sljedeće tri godine, tj. u mandatu sadašnje Vlade, ustvrdio je Štromar na konferenciji za novinare posvećenoj interesu prijavitelja za projekte energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Na pitanje što će se dobiti izmjenama Zakona o komunalnom gospodarstvu Štromar je odgovorio kako se radi o usklađivanju s direktivama EU, a komunalna naknada ostaje ista kao što je bila i u prošlom zakonu.

28. travanj 2024 22:17