Aktualno
StoryEditor

Sunce koncern: Andabak najavio pet hotela s pet zvjezdica

13. Travanj 2019.

Poznati hotelijer Jako Andabak, vlasnik 11 hotela na obali i u unutrašnjosti, najavio je gradnju pet novih hotela s pet zvjezdica. Najizdašnija investicija očekuje se na bračkom Sutivanu, gdje u partnerstvu s TUI-jem planira gradnju čak tri ‘greenfield‘-projekta. Investiciju će realizirati tvrtka Punta Zlatarac, ‘joint-venture‘ turoperatora TUI-ja i Sunce koncerna u vlasništvu Andabaka. S TUI-jem Andabak planira gradnju novog luksuznoga kompleksa i u Bolu, koji će poslovati pod brendom TUI Magic Life, prvim takvim u Hrvatskoj.

Peti projekt, hotel Dioklecijan, Andabak planira graditi u splitskoj Trsteničkoj uvali, a zemljište je kupio od Željka Keruma još prije gradonačelničke dužnosti.

– Trenutačno smo u fazi prikupljanja i izrade dokumentacije za sve najavljene projekte. Detalji su još daleko, ali svi projekti trebali bi biti realizirani u idućih pet godina – najavio je Andabak. Prema dosadašnjim izračunima, samo u Bolu, Splitu i Bizovačkim toplicama, gdje bi ove godine trebao rušiti postojeći i graditi novi hotel, riječ je o iznosu od stotinjak milijuna eura investicija. Andabak je u ožujku preuzeo još dva hotela u okolici Omiša, i to od Josipa Milavića, donedavnog vlasnika Studenca.

19. travanj 2024 19:01