Aktualno
StoryEditor

Svečano pokrenuta Aurora.hr - platforma za hrvatske poduzetnice

19. Listopad 2017.

U srijedu 18. listopada 2017. godine u Zagrebu, američka veleposlanica Julieta Valls Noyes i partnerska organizacija Impact Hub Zagreb svečano su pokrenuli web platformu Aurora.hr na kojoj će, na brz i jednostavan način, sadašnje i buduće poduzetnice moći pronaći sve informacije nužne za uspješno poduzetništvo.

Baza podataka Aurora.hr rezultat je dvogodišnjih razgovora koje je veleposlanica Noyes vodila s uspješnim ženama u hrvatskom gospodarstvu i poduzetništvu o problemima s kojima se suočavaju žene u poduzetništvu u Hrvatskoj danas, bilo da tek razmišljaju o iskoraku u vlastiti posao, upravo sada pokreću ‘nešto svoje‘ ili pak već godinama uspješno posluju. Taj je projekt dio napora koje Veleposlanstvo SAD-a ulaže kako bi se poboljšala poduzetnička klima u Hrvatskoj i povećala trgovina između Hrvatske i SAD-a.

>>>Poduzetnici zapadnog Balkana složni: Nužno je ubrzati provedbu Berlinskog procesa

U svom govoru povodom predstavljanja platforme Aurora.hr, veleposlanica Noyes istaknula je kako u Hrvatskoj već postoje brojne mogućnosti za dobro umrežene poduzetnice, a da je internetska baza Aurora.hr pokrenuta kako bi svim ženama u Hrvatskoj olakšali pristup tim informacijama.

Na ovom događaju povodom pokretanja paltforme Aurora.hr okupilo se stotinjak uzvanika, a veleposlanica Noyes posebno se zahvalila na dolasku potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, poduzetništva i obrta Martini Dalić, ministru rada i mirovinskoga sustava Marku Paviću te prvoj zamjenici pomoćnika američkog državnog tajnika Elisabeth Millard koja je doputovala iz Washingtona kako bi podržala projekt Aurora.hr.

>>>Romina Ivančić – nova direktorica Sektora za ljudske resurse u Heinekenu

Aurora.hr već je privukla zajednicu zainteresiranih poduzetnica, mentorica i stručnjakinja na Facebooku stranici, kao i uživo, kroz niz besplatnih edukacijskih radionica u organizaciji partnera Američkog veleposlanstva na ovom projektu organizacije Impact Hub Zagreb. Impact Hub Zagreb u travnju ove godine, s partnerima ACT Grupom i SEE Regional Advisors, osvojio je na natječaju Američkog veleposlanstva financijska sredstva za razvoj platforme Aurora.hr.

29. travanj 2024 08:45