Aktualno
StoryEditor

Švicarci izumili ružičastu čokoladu

07. Rujan 2017.

Čak 80 godina nakon što je svijet okusio bijelu čokoladu, švicarski čokoladari izumili su novu, ružičastu čokoladu. Iz čokolaterije Barry Callebaut u kojoj je nastala nova čokolada kažu kako je ona namijenjena zadovoljenju hedonističkih poriva milenijalaca.

Ružičasta čokolada, koju su nazvali "Ruby", ima okus bobičastog voća, a od crne, bijele i smeđe čokolade razlikuje se i po boji. Ružičasta Ruby nastala je od posebne vrste kakaovca i nije nastala preko noći. Čokoladari Barrya Callebauta godinama su radili na njezinoj recepturi.

No, kako ne bi bilo zabune, valja naglasiti kako ovoj čokoladi nisu dodana nikakva umjetna sladila ili boje ni ekstrakti iz bobičastog voća. Čokolada svoja svojstva može zahvaliti vrsti kakaovca od kojeg je napravljena.

>>>Ananas, đumbir i tamna čokolada u borbi protiv bolesti

"Ruby" je čokolada koja na tržište dolazi u trenutku kada se ukupni volumen globalnog tržišta čokoladom, u 2015. godini, smanjio za 1,5 posto, a u 2016. godni za dodatnih 0,6 posto. Proizvođači čokolade stoga se okreću zdravijim alternativama.

Međutim, Ruby čokolada nastala je kao odgovor na zahtjev tržišta na kojemu mladi traže luksuzniju robu.

-Istraživanja tržišta pokazala su, ne samo sklonost milenijalaca da si ugađaju čokoladama poput Ruby, već i spremnost potrošača da plate više za luksuzan proizvod, kaže šef odjela za inovacije i kvalitetu Barry Callebauta Peter Boone.

Inače, Barry Callebaut ne prodaje čokoladu direktno potrošačima. To je tvrtka koja je jedan od najvećih dobavljača čokolade i proizvoda od kakaovca na svijetu. To znači kako "Ruby" idućih 6 mjeseci neće biti dostupna kupcima, a jednom kad se pojavi na policama, kušat ćemo je u različitim oblicima.

>>>Chocologo – mala zagrebačka tvornica personalizirane čokolade

-Veselimo se suradnji s našim partnerima na predstavljanju ove inovativne čokolade cijelome svijetu. Želja nam je Ruby učiniti dostupnu svim proizvođačima čokolade, kao četvrtu vrstu čokolade na svijetu, uz poznate, crnu, mliječnu i bijelu, rekao je Boone.

Inače, ružičasta je čokolada službeno predstavljena javnosti u Šangaju, u Kini.

28. travanj 2024 10:23