Aktualno
StoryEditor

Talentirani i ambiciozni srednjoškolci usavršavaju se kroz Innovation Academy projekt

15. Studeni 2017.

Prošloga je tjedna, u prostorijama coworking prostora HUB 385, održan meetup u sklopu projekta Innovation Academy u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Innovation Academy je projekt čiji je cilj okupiti talentirane i ambiciozne pojedince srednjoškolske dobi te upotpuniti njihovo obrazovanje po pitanju vještina i znanja koja će im biti potrebna u budućnosti. Projekt tako obuhvaća ljetnu i zimsku školu te konferenciju koja će se održati u drugoj polovici sljedeće godine. Innovation Academy projekt započeo je održavanjem ljetne škole u kolovozu ove godine. U sklopu ljetne škole održana su dva programa – Future Skills i Future Entrepreneurship na temu budućih vještina u poslovanju i poduzetništva. S obzirom na zadovoljne komentare kako polaznika, tako i njihovih roditelja, ali i mentora na programu, projekt se pokazao izrazito uspješnim te je uslijedila ideja o daljnjem provođenju Innovation Academy projekta.

S obzirom na to da je cilj Innovation Academy projekta održati „community“ srednjoškolaca tijekom cijele godine, odnosno u periodu između ljetne i zimske škole, u sklopu projekta provode se jednom mjesečno meetupovi. Prvi meetup ove školske godine, održan prošlog tjedna, okupio je dvadesetak srednjoškolaca od kojih je velika većina sudjelovala u Innovation Academy ljetnoj školi. U sklopu Meetupa održan je kratki panel na temu budućih vještina u poslovanju koji je izazvao veliki interes među srednjoškolcima gdje su i oni sami imali priliku iznijeti svoje mišljenje i stavove. U panelu su sudjelovali Lana Cvijanović, voditeljica suradnje s poslovnim područjima iz sektora upravljanja ljudskim potencijalima Raiffeisen banke, Jurica Picak, learning architect u tvrtki Ewyse te Renata Ćurković, trenerica i mentorica na brojnim edukacijskim projektima pa tako i Innovation Academyju. Nakon panela, sudionici su imali priliku međusobno se družiti i sklopiti nova poznanstva u ugodnoj atmosferi.

Nakon meetupa koji će se održati u prosincu na temu poduzetništva, u razdoblju od 8. do 13. siječnja 2018. godine u Zagrebu će se održati i prva Innovation Academy zimska škola. U sklopu Innovation Academy zimske škole održat će se pet trodnevnih programa na temu poduzetništva, budućih vještina u poslovanju, programiranja, društvenih mreža te komunikacijskih vještina i emocionalne inteligencije. Mentori, vrsni stručnjaci u svom području rada, na zimskoj školi će svoje znanje i vještine prenijeti na sudionike putem interaktivnih predavanja i zanimljivih radionica. Prodaja akreditacija za zimsku školu kreće krajem tjedna, a najbrži sudionici će ostvariti čak 20% popusta na punu cijenu programa.

28. travanj 2024 04:32