Aktualno
StoryEditor

Telekom bankarstvo: HT i Zaba ponudili bankarske usluge i slanje novca smartphoneom

28. Kolovoz 2019.

Hrvatski telekom i Zagrebačka banka predstavili su u srijedu zajedničku uslugu "Telekom bankarstvo", kojom se pristupa putem mobilne aplikacije i koja nudi cjelovitu bankarsku uslugu i proizvode Zabe, kao i mogućnost brzog slanja novca putem pametnih telefona s dodatnom uslugom IziPay.

Jedinstvena usluga

Ističući kako je to jedinstvena usluga na hrvatskom, ali i šire na europskom tržištu te dio procesa digitalizacije Zabe i njezinih usluga, direktor Strategije maloprodaje i razvoja poslovanja u Zabi Luka Tomašković rekao je da ta banka od 2000. uvođenjem internet bankarstva radi na digitalizaciji te da je nova usluga jedna od najnaprednijih u mobilnom bankarstvu.

To je prva takva suradnja na hrvatskom tržištu (banke i telekoma), a u sklopu te usluge mobilnog bankarstva nudi se tekući, devizni i žiro račun, besplatne transakcije, internet bankarstvo i ostale usluge, poput kredita, štednje i drugih, objašnjava Tomašković.

"U suradnji sa HT-om stvorili smo uslugu koja odgovara na nove tržišne izazove i trendove u bankarstvu. Usluga je brza, tj. brzo se instalira i otvara, za što je potreban smartphone, a i jednostavna je i ima sigurna rješenja", kazao je Tomašković, otkrivši za Hinu da je Zaba jedina banka u matičnoj grupaciji Unicredit koja ima tako nešto te da im se zbog toga već javljaju druge banke iz te grupacije iz drugih zemalja i vjeruje da će neke i preuzeti taj ‘know-how‘.

Ili m-banking ili Telekom bankarstvo

Za aktiviranje usluge "Telekom bankarstvo" nije potrebno odlaziti u banku, već se sve u nekoliko minuta obavi na telefonu, a time Zaba, kako je kazao Tomašković, želi steći i nove klijente, pogotovo među mladima, ali i svi postojeći klijenti mogu instalirati i koristiti aplikaciju. U tom slučaju oni koji koriste Zabin m-banking odlučuju hoće li nastaviti to koristiti ili će se ‘prebaciti‘ na "Telekom bankarstvo", uglavnom ne mogu koristiti oboje, dodao je.

Zadovoljstvo suradnjom sa Zabom u tom poslu izrazio je direktor projekta "Telekom bankarstva" u HT-u Goran Lončarić, kazavši da je ta usluga, a s obzirom na njegovo iskustvo rada u bankarstvu u više zemalja svijeta, iznimno napredna.

Aplikacija dostupna s hrvatskom osobnom iskaznicom

"HT-ovi korisnici za tu uslugu imaju besplatni internet odnosno podatkovni promet iz te usluge neće im se naplaćivati iz tarife, a za njih smo predvidjeli i druge pogodnosti. Ono što nas posebno veseli je što je u sklopu te usluge dostupna mogućnost brzog slanja novca IziPay bez naknade putem pametnih telefona uz odabir broja ili osobe iz imenika. U sklopu toga moguće je poslati do tri tisuće kuna po transakciji", naglašava Lončarić.

Usluga "Telekom bankarstvo", kako je rečeno, od srijede je komercijalno dostupna osobama s hrvatskim osobnim iskaznicama.

23. svibanj 2024 10:48