Aktualno
StoryEditor

Thomas Cook udružio snage s fintech tvrtkom Revolut

17. Siječanj 2018.

Britanska putnička agencija Thomas Cook udružila se s financijsko-tehnološkom tvrtkom Revolut radi pružanja usluge putnog osiguranja na dnevnoj bazi, koja će korisnicima automatski pružati medicinsku zaštitu praćenjem njihove lokacije putem mobilnog telefona.

>>>Turističke agencije s porastom prodaje blagdanskih i zimskih putovanja

U inovativnoj digitalnoj banci Revolut tvrde da aplikacijskom tehnologijom mogu otkriti lokaciju korisnika i automatski uključiti osiguranje kada se ukaže potreba, uz početnu cijenu osiguranja manju od od funte (1,38 dolara) dnevno.

- Željeli smo stvoriti vrstu osiguranja koja korištenjem tehnologije pomaže našim korisnicima i pokriva ih samo u onim danima kada im je osiguranje stvarno potrebno, rekao je u priopćenju izvršni direktor Revoluta Nikolaj Storonsky.

Revolut je osnovan u srpnju 2015. i vrlo brzo širi poslovanje te trenutno ima 1,2 milijuna korisnika u svijetu i oko 600.000 u Britaniji. Omogućuje im također pretvaranje valuta po tečajevima koje koriste banke i plaćanje karticama u različitim zemljama bez međunarodnih naknada.

>>>Ima li još prostora za tradicionalne putničke agencije?

U prosincu počeli su također trgovati kriptovalutama. U novosklopljenoj suradnji Thomas Cook Money, novo financijsko poslovanje britanskog turističkog diva, preuzet će ulogu jamca polica osiguranja.

04. prosinac 2023 07:36