Aktualno
StoryEditor

Thompson: Sanader mi je odmah dao 50.000 kuna za crkvu u Čavoglavama

05. Rujan 2017.

Pjevač Marko Perković Thompson došao je danas na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi Media gdje je ponovio prijašnji iskaz. Kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati. Tada nisu govorili o cijeni njegovog nastupa a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama. Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu.

>>>Thompson će ipak zaraditi prijavu, karlovačka policija podiže optužni prijedlog

Uz to Thompson je rekao i da 2007. godine nije pjevao ni za jednu političku stranku. Prema optužnici dobio je 500.000 eura da ne pjeva za nikoga. On se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, niti je opravdao svoj nedolazak, zbog čega je naloženo njegovo privođenje.

U zgradu suda, neslužbeno, stigao je pokrivena lica. Da se nije pojavio, na zagrebački Županijski sud dovela bi ga policija, izvještava HRT.

Naime, pjevač se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, a nije opravdao svoj nedolazak, pa je njegovo privođenje naložila sutkinja Irena Kvaternik. Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nije odustala od neposrednog ispitivanja pjevača. Tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda - kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača.

>>>Nakon saznanja o ideološkoj pozadini austrijski gradonačelnik zabranio koncert Thompsona

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.

27. travanj 2024 11:41