Aktualno
StoryEditor

Todorić: Dalić je lagala cijeli hrvatski sabor… jedva čekam Povjerenstvo

01. Listopad 2017.

Ivica Todorić (tag) na svome je blogu u nedjelju, u prilog svojoj tezi da je lex Agrokor bio Vladin manevar za stjecanje kontrole nad koncernom,  optužio ministricu Martinu Dalić da laže.

Nakon što cijeli prošli tjedan, a ponavljaju ovaj vikend u novinama, Martina Dalić i mediji tvrde kako sam "priznao da je Agrokor propao" i kao tražio neke silne novce od Države, evo iskaza Martine Dalić u Saboru RH 5. travnja, stoji u Todorićevoj objavi pod naslovom "Kako laže Martina Dalić", uz poveznicu na izvještaj objavljen 5. travnja na portalu Dnevnik.hr.

>>>Todorić: Amnezija? Dovoljno je pogledati moj mailbox

Riječ je o izvještaju o raspravi na Odboru za gospodarstvo o tada još uvijek Prijedlogu  zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH. U tome izvještaju se navodi da je Dalić, odgovarajući na optužbe oporbe da je zakon napravljen da štiti Todorića na štetu poreznih obveznika, rekla da Vlada od Uprave društva do toga dana nije čula da je Agrokor u problemima, da je spoznaja o tome stigla od rejting agencija i da Vlada čini ono što joj je zadaća - uređuje pravila.

>>>Petrov o ‘tajnim sastancima’: Todorić je jasno rekao da mu treba milijarda i pol kuna

U današnjoj objavi Todorić ističe: "Martina Dalić jasno kaže kako nikakve informacije o tome da je Agrokor u problemu nije dobila od Uprave. I da sve što znaju je temeljem rating agencija. Tko je dakle u pravu? Dalić ili ja? Ili je pak lagala cijeli hrvatski Sabor....jedva čekam Povjerenstvo.... A kad smo kod rating agencija, evo što je "Moody ‘s" napisao 24. veljače: ‘Agrokor ima dovoljnu likvidnost za pokrivanje obaveza u 2017 i 2018.‘"

>>>Dalić: Tužit ću Todorića zbog ‘bezočnih laži’, klevete

Dalić tada već naveliko radi na Lexu, zašto, pita Todorić i najavljuje nastavak za sutra.

>>>Z. Marić: Fokusiran sam na potencijalne rizike

30. travanj 2024 07:03