Aktualno
StoryEditor

Todorića odvjetnica Cherie Blair košta 80.000 kuna dnevno

07. Rujan 2018.

Iako je tvrdio da na ručnima nema ništa, te da nema primanja, Todorić se jučer na sudu pojavio u društvu poznate odvjetnice Cherie Blair, supruge bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira.

>>>Todorić nakon odgode izručenja: Ovo je pobjeda svih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj

Njena tvrtka "Omnia Strategy" navodno naplaćuje 1150 funti (9500 kuna) za sat pravnog posla, a bude li Blair radila na njegovu predmetu 10 sati tjedno, to će Todorića koštati 95.000 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Ako će je, pak, Todorić htjeti angažirati cijeli dan to će ga koštati gotovo 80 tisuća kuna.

Hrvatsku u postupku izručenja bivšeg šefa Agrokora zastupa Clare Montgomery, specijalizirana za kazneno i trgovačko pravo. Ona je dobitnica brojnih odvjetničkih nagrada u Britaniji i sudjelovala je u nizu poznatih slučajeva. Branila je nekadašnjeg čileanskog diktatora Pinocheta kada su ga uhitile britanske vlasti, a zastupala je i Švedsku kada je od Velike Britanije tražila izručenje osnivača Wikileaksa Juliana Assangea.

>>>Todorić objavio detalje o ‘Grupi X’ koja je ‘otela Agrokor’: Škegro, Dalić, Ramljak, Plenković…

Zanimljivo, dvije žene osim ovog slučaja povezuje i odvjetnička kuća Matrix Chambers, gdje je Blair bila među osnivačima, a Montgomery je trenutačno odvjetnica u toj kući, piše Dnevnik.hr.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. travanj 2024 12:27