Aktualno
StoryEditor

Todorićeva jahta ima 15, a helikopter 12 potencijalnih kupaca

07. Kolovoz 2017.

Što će sve prodati Agrokor, još točno ne znamo, ali znamo kako se prva na "bubnju" našla sva pokretna imovina nekadašnjih vlasnika, obitelji Todorić. Tako je još u svibnju Agrokor na svojim službenim stranicama objavio da se prodaju helikopter i jahta. Od tada do danas, interes da kupe jahtu pokazalo je 15, a helikopter 12 potencijalnih kupaca.

Iz koncerna u priopćenju za javnost navode kako će potencijalne kupce direktno obavijestiti jesu li prihvatili njihovu ponudu. Naime, izvanredna je uprava u međuvremenu skrojila proceduru prodaje nekretnina i pokretnina Agrokora, pa sada svi koji žele kupiti Todorićevu imovinu moraju to činiti preko agenata.

>>>Agrokor prodaje luksuznu jahtu, helikopter i automobile

Jahtu će tako zainteresirani morati kupiti preko Navis Marine d.o.o., tvrtki koja je specijalizirana za posredovanje u brodarskoj industriji.

"Jana", motorna jahta model Riva 85 Opera, godište 2006., ukupne dužine 23,86 metara, prodaje se za 1,4 milijuna eura, bez PDV-a.

>>>Agrokor: Izvanredna uprava identificirala 143 društva, najavila brzu prodaju određene imovine

Svi zainteresirani moraju dostaviti garancije, uz iskazani interes koji šalju firmi Navis Marine, te imaju pravo pregledati brod.

>>>U novom broju Lidera: Počinje rasprodaja – Ramljak iz Agrokora najprije izvlači Projektgradnju

Inače, "Jana" je prošla uobičajeni servis, s veza u Italiji prebačena je u Zadar, te će za pregled biti dostupna 8. kolovoza. Svi potencijalni kupci koji ju budu željeli izvesti na probnu vožnju, to će moći i učiniti, uz dodatnu novčanu naknadu.

Sličnu proceduru prolazit će i kupci helikoptera. U Agrokoru se nadaju da će prodaja jahte i helikoptera biti finalizirana već krajem listopada.

29. travanj 2024 12:15