Aktualno
StoryEditor

Trudeau rezervirao 650 milijuna dolara za promicanje seksualnih i reproduktivnih prava

10. Ožujak 2017.

Kanadski premijer Justin Trudeau, na sam Dan žena, otkrio je kako njegova vlada u naredne tri godine za potrebe i promociju reproduktivnog zdravlja namjerava potrošiti čak 650 milijuna dolara.

Vlada Kanade priopćila je kako će novac biti usmjeren na seksualni odgoj, pospješivanje rada svih institucija koje se bave reproduktivnim zdravljem, dostupnost kontracepcije i planiranje obitelji. Nacija bi tako trebala postati šampion promicanja seksualnih i reproduktivnih prava diljem svijeta, piše CBCNews. >>>Kanada priprema eksperiment s bezuvjetnim temeljnim dohotkom

U kanadskom parlamentu je također zasjedao neobičan sastav. Čak 338 mladih žena na jedan dan je sudjelovalo u radu parlamenta, a na sjednici je prisustvovao i Trudeau. Premijer Kanade obećao je promovirati rodnu jednakost, ali zagovornici iste u toj zemlji smatraju kako po tom pitanju postoje čitav niz ciljeva koje tek treba postići.

>>>Trudeau upozorio civilne i poslovne lidere na ‘ljutnju i tjeskobu’ koje preplavljuju svijet

Naime, Kanađanke traže veće subvencije za vrtiće, traže da se izradi nacionalna strategija za suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja (nasilja nad ženama) te da se zakonom propiše da žene za rad moraju biti jednako plaćene kao muškarci.

24. travanj 2024 21:43