Aktualno
StoryEditor

Trump prozvao Obamu zbog prisluškivanja: To je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) momak!

04. Ožujak 2017.

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je na svom Tweeter profilu javno prozvao bivšeg predsjednika Baracka Obamu. Ovoga puta optužio ga je za prisluškivanje u zadnjoj fazi kampanje u listopadu prošle godine. Kao i tijekom kampanje, kada je svesrdno tvrdio da Obame nije rođen u SAD-u, za svoje optužbe nije ponudio dokaze.

- Kako je samo nisko predsjednik Obama pao kada je dao ozvučiti moje telefone tijekom svetog izbornog procesa. To je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) momak!, napisao je Trump na Twitteru. U jednom od tvitova kaže da je navodno prisluškivan u svom Trump Toweru, ali da ‘ništa nije pronađeno‘.

Nove optužbe protiv Obame dolaze u jeku afere zbog kontakata članova Trumpova tima s  ruskim dužnosnicima u izbornoj kampanji zbog koje je administracija američkog predsjednika pod velikim je pritiskom FBI-a i kongresnog povjerenstva. Podsjetimo, Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn dao je u veljači ostavku nakon što je otkriveno da je o sankcijama razgovarao s ruskim veleposlanikom u SAD-u prije nego što je Trump stupio na dužnost. Riječ je o sankcijama koje je Obama uveo Rusiji zbog navodnog hakiranja Demokratske stranke u pripremama za izbore 8. studenoga te je u prosincu 2016. naredio ruskim diplomatima da napuste SAD.

>>> Politico: Trump kralj Twittera, a Pahor europski Instagram predsjednik

19. travanj 2024 04:44