Aktualno
StoryEditor

Tvrtka Adriateh provodi EU projekt za razvoj konkurentnosti

16. Travanj 2019.

U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ tvrtka Adriateh d.o.o. provodi projekt „Razvoj konkurentnosti poslovanja tvrtke Adriateh d.o.o.“ koji se financira iz Fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020., oznake KK.03.2.1.15.0033.

Temeljem potpisanog ugovora između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te tvrtke Adriateh d.o.o., Adriateh-u su odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.702.650,00 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 5.941.625,00 kuna. Projekt se provodi do zaključno 7. lipnja 2019. godine.

U sklopu navedenog projekta provode se aktivnosti ulaganja u materijalnu imovinu – nabava laserskog stroja, usavršavanje djelatnika, promidžba i vidljivost projekta, a sve u cilju poboljšanja poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti u proizvodnom procesu, te jačanja regionalne konkurentnosti kroz unaprjeđenje aktivnosti koje stvaraju dodanu vrijednost i omogućuju učinkovito pozicioniranje u globalnim lancima vrijednosti. Predmetni projekt predstavlja ulaganje u materijalnu imovinu u svrhu proširenja kapaciteta postojeće poslovne jedinice s čime je povezana i temeljita promjena u sveukupnom proizvodnom procesu.

Novi laserski stroj omogućit će izvršavanje zahtjevnijih proizvodnih procesa, povećanje proizvodnje odnosno većeg broja proizvoda u jedinici vremena, kao i proizvodnju inovativnih proizvoda osmišljenih temeljem dosadašnje suradnje s akademskom zajednicom. Navedeno će zahtijevati preraspodjelu postojećih ljudskih kapaciteta i zapošljavanje novih djelatnika, stoga će se projektom investirati i u usavršavanje djelatnika s ciljem odvijanja efektivnog i efikasnog poslovnog procesa.

Provedbom predmetnog projekta tvrtka će biti tehnološki spremna potaknuti aktivnosti koje stvaraju dodanu vrijednost, poboljšati poslovni razvoj, izraditi i plasirati proizvod vrhunske kvalitete, povećati paletu proizvoda te konkurirati na postojećem i ciljanim tržištima.

01. svibanj 2024 16:10