Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Galinec spašava tvrtku, Ivezić jedan dan bez direktorske fotelje…

22. Svibanj 2019.

Josip Galinec zamijenio je prokuru u tvrtki INDUSTROGRADNJA NEKRETNINE direktorskom pozicijom, na kojoj je zamijenio Adama Henryja Teegera. Inače, za tvrtku je najprije predložen stečaj, pa je ta odluka povučena, a tvrtka je prema rješenju Trgovačkog suda u fazi brisanja iz Sudskog registra jer tri godine nije podnijela izvješće o poslovanju. Nakon toga je novi direktor Galinec podnio izvješće o poslovanju u 2017., prema kojem su prihodi u dvije godine bili malo iznad 700 tisuća kuna, a gubici 7,9 milijuna.

Ilija Ivezić, suvlasnik ARSENAL-IVEZIĆA (zajedno s Jasminkom Ivezić) napustio je direktorsku poziciju u varaždinskoj zaštitarskoj tvrtki 30. travnja, da bi se reaktivirao već sljedećeg radnog dana, 2. svibnja.

S preuzimanjem pozicije predsjednika Uprave METROA CASH&CARRY, Thierry Richard Antoine Guillon-Verne preuzeo je mjesto predsjednika Uprave METRO NEKRETNINA umjesto direktora Rainera Tiggesa, koji je sad član Uprave. Guillon-Verne je zamijenio Rainera Tiggesa i kao član Nadzornog odbora tvrtke METSPA, koja je u suvlasništvu METROA i SPARA.

Nikola Sredanović poziciju predsjednika NO-a CENTRA ZA KOMBINIRANI TRANSPORT zamijenio je pozicijom predsjednika Uprave, a dotadašnja direktorica Nevenka Dasović Žigić umjesto direktorice sad je članica Uprave. Oboje su suvlasnici tvrtke – Sredanović ima 5,47 posto dionica, a Dasović Žigić četiri posto.

Stipo Brođanac ušao je umjesto Ivana Brođanca u vlasničku strukturu AGRO-TOVARNIKA, koji i dalje ima 71 suvlasnika.

Grozdan Hutinec izašao je iz vlasničke strukture HIDROTEHNIKE, koja sad ima 44 suvlasnika.

Goran Kovač podnio je ostavku na članstvo u NO-u SLATINSKE BANKE.

Prokuristica STRABAGA Katja Hochsteiner imenovana je direktoricom tvrtke kćeri STRABAG PROPERTY AND FACILITY SERVICES, a funkciju dijeli s dosadašnjim direktorom Svenom Müllerom.

Nikolina Dežmarić-Krofak nova je direktorica ALPINE CRO iz Zagreba umjesto Tomislava Šparavca.

Tvrtka H-ABDUCO za upravljanje imovinom i potraživanjima (nekadašnja HETA ASSET RESOLUTION HRVATSKA, a prije toga HYPO-LEASING KROATIEN) promijenila je vlasnika i Upravu. Umjesto austrijskog HAR GmbH, novi vlasnik je luksemburški CE Invest 2P. Novi direktori su Rudolf Rollich i Ivana Ivanov Jukić umjesto Suzane Skorije i Edwarda Felbara. Prokura je oduzeta Nataliji Pećanić Petrinjak.

Dosadašnji član NO-a ODAŠILJAČA I VEZA Ivan Damjanović postao je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Ante Plazonića, koji više nije član NO-a.

Dario Greblički nije više direktor MONTECRISTA iz Zagreba. Goran Kristan i Urška Murn ostali su u Upravi tvrtke u vlasništvu istoimene slovenske tvrtke, koja je vlasnik MODIANE.

Ivana Nedoklan ušla je u vlasničku strukturu NOVA ORTOPEDIJE umjesto Ivana Bodrožića, pa tvrtka i dalje ima 35 suvlasnika.

16. travanj 2024 21:48