Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Coca-Coli, Q Experienceu, Pixsellu, Zlatarni Križek...

07. Lipanj 2019.

Nikolaos Kalaitzidakis novi je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke COCA-COLA HBC HRVATSKA umjesto Zorana Bogdanovića, koji je imenovan glavnim izvršnim direktorom. Novi šef NO-a rođeni je Atenjanin, a kompjuterske znanosti i umjetnu inteligenciju studirao je na sveučilištima u Susexu i Cardiffu, a MBA stupanj stekao je na francuskom INESADU. Posao ga je vodio po cijeloj Europi, i dijelu Azije. U COCA-COLI je od 2006., u Rusiji. Poslovanje kompanije u Hrvatskoj i regiji nije mu nepoznato, bio je u upravi hrvatske tvrtke od 2008. do 2010., odakle je otišao u Bugarsku, a kasnije je vodio poslovanje COCA-COLE u Mađarskoj i Poljskoj. U slobodno vrijeme bavi se mačevanjem, a voli i tenis i kuhanje.

Dalibor Jurgec, Filip Ljubić i Vedran Tolić izašli su iz vlasničke strukture tvrtke Q EXPERIENCE. Sad su jedini suvlasnici Domagoj Makar i Tomislav Pleša – osobno i preko PARSECA, zajedničke tvrtke koja je preuzela udjele dosadašnjih suvlasnika. Riječ je o brzorastućoj tvrtki koja se bavi djelatnošću pozivnih centara. Prvi ozbiljan prihod ostvarili su 2017., a lani su ga povećali sa 10,7 milijuna kuna na 28 milijuna te iskazali bruto dobit od gotovo pet milijuna kuna.

Josipa Belić nova je direktorica Sektora upravljanja rizicima u ERSTE CARD CLUBU.

Maria Buljan nova je predsjednica Nadzornog odbora AGRAM LIFEA umjesto Božidara Huljeva, koji je sada član NO-a.

Vlerar Gjylbegaj novi je zastupnik hrvatske podružnice tvrtke LUFTHANSA CARGO umjesto Ceyhuna Demirkola, a Bernhard Wodl dobio je novi mandat.

Ankica Čeko nova je zamjenica predsjednice NO-a AGRAM BANKE umjesto Branka Klopovića, koji je ostao član NO-a. Novi su članovi Ante Penić i Stojan Štironja. Na čelu NO-a i dalje je Nadira Eror, a član je i Silvije Orsag.

Hrvoje Grčić novi je član Uprave GRAWE OSIGURANJA.

Milan Kralj novi je član NO-a AUTOCESTE ZAGREB – MACELJ.

Novi su članovi Uprave CROATIAINSPECTA Mario Štambuk, Damir Blašković i Mirjana Černja umjesto Darka Cuzeka. Jadranka Kvasnička ostala je na čelu nove, četveročlane Uprave.

Željko Vidaković prestao je biti član NO-a HP-a – HRVATSKE POŠTE

Marko Radošević i formalno je imenovan direktorom ZAGREBAČKOG ELEKTROTEHNIČKOG PODUZEĆA. Dosad je kao član NO-a (ta funkcija stavljena je u mirovanje) bio zamjenik člana Uprave. Mirjana Pecotić prestala je biti članica Uprave.

Anamaria Todorić nova je direktorica STYRIJINE tvrtke PIXSELL MEDIA i pridružuje se u Upravi Renatu Ivanušu, koji je dosad bio jedini direktor, a u međuvremenu je preuzeo i funkciju člana Uprave VEČERNJEG LISTA.

Christoph Wolf, dosadašnji član NO-a društva ERSTE za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, imenovan je zamjenikom predsjednika NO-a, a predsjednik NO-a Krešimir Gunjača i član NO-a Zdenko Matak dobili su novi mandat.

RADNIK OPATIJA ima nove članove NO-a. Predsjednik NO-a Stjepan Varga, koji i kontrolira tvrtku putem ČAKOVEČKIH MLINOVA, dobio je novi mandat, kao i Goran Biondić (član NO-a), a u NO je ušao Nino Varga kao zamjenik predsjednika. Iz NO-a su izašli Dubravko Fanuko (bio je zamjenik predsjednika) te Marijan Krstinić i Ružica Varga.

Viktor Križek prenio je vlasništvo ZLATARNE KRIŽEK na Žarku Križek Krnjević, a prokuru je zamijenio direktorskom pozicijom, koju dijeli s novom vlasnicom. Kristijan Krnjević nije više direktor, a sjedište tvrtke prebačeno je iz Zagreba u Veliku Goricu.

24. travanj 2024 19:01