Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Tifonu, Hrvatskom telekomu, Valamar rivijeri…

18. Veljača 2019.

MOL je, kao jedini vlasnik TIFONA d.o.o. iz Zagreba, imenovao  Pétera Rataticsa za predsjednika Nadzornog odbora. Ratatics je menadžer koji je obavljao više visokih funkcija u Molu, i dobro je upoznat sa stanjem na hrvatskom tržištu jer je od 2011. do kraja lipnja prošle godine bio i član Uprave Ine. Dosad je NO Tifona vodio Lars Håkan Mauritz Höglund. Istovremeno je uprava TIFONA pojačana s novim članom – Silvijem Škorićem.

Marija Felkel prestala je 19. siječnja prestala je biti članica uprave HRVATSKOG TELEKOMA.  Nataša Rapaić 1. veljače dobila je novi mandat kao članica uprave. Uskoro će u HT-u biti provedena još jedna promjena koja je već najavljena – dolazak Ivana Bartulovića iz A1 HRVATSKA u Upravu HT-a od 1. ožujka.

Anita Maruna nova je partnerica Mirele Mlinac Kapitarić u odvjetničkom društvu BORIĆ&PARTNERI umjesto Miroslava Lovrića, koji je ostao i bez prokure.

Ines Damjanić Šturman dodijeljena je prokura u VALAMAR RIVIJERI d.d. iz Poreča. Istovremeno je prokura oduzeta Miroslavu Dinčiću, pa je VALAMAR ostao na rekordnih 12 prokurista.

Nina Garić Saganić podnijela je 30. studenoga ostavku na mjesto zamjenice predsjednika nadzornog odbora JADRANKA HOTELA d.o.o. iz Malog Lošinja. Na tu je poziciju imenovan Goran Filipović.

Igor Burić novi je suvlasnik tvrtke CRO - PILOT d. o. o. umjesto Marina Burića. Tvrtka ima devetero suvlasnika i obavlja poslove lučkog peljarenja na području lučkih kapetanija Rijeka i Senj i poslove obalnog peljarenja za cijeli Jadran.

István Szendi zamijenio je Zorislava Vidovića kao član Nadzornog odbora OTP OSIGURANJA d.d. iz Zagreba.

Marin Šimek prestao je biti član Nadzornog odbora ZUBAK GRUPE.

Ivanka Bosanac od početka godine zamjenica je predsjednika Nadzornog odbora KORDUNA d.o.o. iz Slunja umjesto Katarine Turkalj, koja je podnijela ostavku.

Gjon Mirdita imenovan je za direktora tvrtke IQVIA ZAGREB d.o.o. umjesto Aleksandra Mac Donalda. Kevin John Turtland ostao je na svojoj direktorskoj poziciji u konzultantskoj tvrtki koja se do sredine prošle godine zvala QUINTILES ZAGREB d.o.o., a u međuvremenu i principal posluje pod novim imenom IQVIA.

Najprije je s početkom veljače direktor tvrtke KRAN MONT GRADNJA d.o.o. iz Čakovca Davor Pleš preuzeo vlasništvo tvrtke od Ksenije Pleš, koja je prestala biti i direktorica. Tjedan dana kasnije, kao novi vlasnik upisan je Dalibor Trstenjak umjesto Pleša, koji je ostao direktor.

19. travanj 2024 00:24