Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Teb poslovno savjetovanje Bože Prke mijenja predmet poslovanja

02. Siječanj 2019.

Sudeći prema promjenama u Sudskom registru, tvrtka Teb poslovno savjetovanje d.o.o. iz Zagreba temeljito mijenja poslovnu strategiju. Kao predmet poslovanja zadržali su računovodstvo, promidžbu, izdavačku djelatnost te poduzetničko i poslovno savjetovanje. TEB je odustao, među ostalim, od financijskog posredovanja, savjetovanja o računalnoj i programskoj opremi, obrade i izrade baza podataka, obrazovanja odraslih, knjigovodstva… Umjesto toga, tvrtka kojoj je na čelu direktor Mladen Štahan, a jedan od 11 suvlasnika (osnivača/članova društva) bivši direktor Privredne banke Zagreb Božo Prka, osim savjetničkim uslugama bavit će se organiziranjem seminara, kongresa i drugih evenata. Nova registracija omogućava tvrtki i ulazak u područje trgovine, zastupanja inozemnih tvrtki, upravljačke djelatnosti holding-društava, izradu i održavanje web stranica…

Splitska tvrtka Perspektiva d.o.o. Jagode Korde postala je suvlasnik tvrtke P.B. Inženjering iz Zagreba.

U Sudskom registru provedeno je da je Vera Bubalo nova vlasnica tvrtke Didin konak d.o.o. iz Kopačeva umjesto pokojnog supruga Šimuna Bubala, koji je preminuo u rujnu. Ona je ostala prokuristica, a Marija Tašić direktorica. Riječ je o imanju na rubu parka prirode Kopački Rit koje je Šimun, zajedno sa svojim rođakom, jednim od najbogatijih Hrvata u SAD-u Stivom Bubalom podigao na rubu parka prirode Kopački Rit. Oko legalnosti gradnje imanja izbila je svojedobno velika afera, pogotovu jer je Šimun bio otac tadašnjeg osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala, a u posao su bile uključene i tvrtke koje su imale velike poslove s gradom Osijekom, kao i Hrvatska vojska. Didin konak je u protekle četiri godine narastao na gotovo tri milijuna kuna prihoda i 14 zaposlenih, i lani je ostvario 429 tisuća kuna dobiti.

Genesis Properties Investment GmbH iz Austrije novi je vlasnik tvrtke Kika upravljanje nekretninama d.o.o. iz Zagreba umjesto dosadašnjeg austrijskog vlasnika MIVG Internetional Immobilien holdinga. Tri tjedna prije te promjene imenovana je nova uprava. Elisabeth Sorger, Jörg Hans Walter Joseph Huber-Wilhelm i Hans-Ulrich Carl Reinhold Bussas više nisu direktori, a na njihove pozicije imenovani su Jan Biniossek i David Alexander Ernst Hill. Pa, iako se Kika kao trgovina namještajem morala povući pred Ikeom (utopila se u Flibinu Emmezetu), Kikin nekretninski biznis ostvaruje sasvim solidne rezultate – premda prihod od 24 milijuna kuna u 2017. nije impozantan, od toga je u dobit izdvojeno više od 13 milijuna.

Petra Teskera Klasiček opozvana je s pozicije direktorice tvrtke Vinaria Iuris d.o.o. iz Osijeka. Sad je jedini direktor suvlasnik Mario Jurašić. Drugi suvlasnik je Tin Hudolin. Ivo Mendeš imenovan je direktorom tvrtke GTO Lubes d.o.o. iz Donjeg Stupnika, koja se bavi trgovinom motornih ulja, maziva i masti. U upravi je ostao i vlasnik Dragan Djukić. Tvrtku je osnovao krajem 2016., a već sljedeće godine ostvario je prihod od 14,6 milijuna kuna.

Edita Svalina nova je direktorica tvrtke SPV za sanaciju d.o.o. umjesto Dijane Tureček Kalafatić. Tu je tvrtku osnovala Državna agencija za sanaciju banaka i osiguranje štednih uloga radi sanacije Jadranske banke.

Dosadašnji prokurist Davor Žuvić novi je direktor tvrtke Raafourty d.d. iz Zagreba umjesto Darija Žuvića.

Matija Cecić imenovan je članom uprave tvrtke Elektro-Cecić d.o.o. iz Zagreba, uz vlasnika i predsjednika uprave Tomislava Cecića.

Nevenko Turković izašao je iz vlasništva tvrtke Hop d.o.o. i nije više prokurist. Dalibor Došen je kao jedini vlasnik ostao na poziciji direktora i preselio sjedište tvrtke iz Rijeke u Viškovo. Marina Kostović Papak izašla je iz vlasništva tvrtke League d.o.o. iz Kaštel Štafilića, ali je ostala u upravi kao direktorica, zajedno sa Ivanom Kurbašom, koja je sad jedina vlasnica tvrtke.

Denis Piljek je umjesto Vesne Piljek postao suvlasnik tvrtke Links d.o.o. iz Svete Nedelje i novi je partner dosadašnje suvlasnice Vedrane Puškarića.

Britanska tvrtka Energy 220V LTD novi je vlasnik tvrtke 220V d.o.o. iz Zagreba umjesto tvrtke RWE energija d.o.o.

Jadransko osiguranje d.d. preuzelo je od Euroagram TIS-a vlasništvo nad tvrtkom Autocentar Vrbovec d.o.o.

Tvrtka Šandroprom d.o.o. iz Šandrovca ima novi nadzorni odbor u sastavu: Dražen Juranić (predsjednik), Krešimir Vukoša (zamjenik predsjednika) i Miroslav Osmakčić. Oni sad nadziru poslovanje ove komunalne tvrtke općine Šandrovac umjesto Nade Gašparac, Kriste Krasniqi i Josipa Matkovića.

Milan Dežulović i Dino Dežulović pojačali su upravu tvrtke za proizvodnju ribarske opreme DTD d.o.o. iz Dugog rata, u kojoj je dosad bio samo vlasnik Tonči Dežulović.

Ivo Plišo i Jelena Plišo zamijenili su uloge u tvrtki Lipa L.P. d.o.o. iz Zagreba. Dosadašnji direktor Ivo postao je prokurist, a dosadašnja prokuristica Jelena sad je direktorica tvrtke u vlasništvu Lele Plišo.

Marko Bartolić preuzeo je tvrtku Farma Hrtić d.o.o. iz Dvora od tvrtke Mirkom d.o.o. iz Varaždina. Novi vlasnik preuzeo je i upravljanje od suvlasnika Mirkoma Mladena Mavričeka. Katarina Pavor nova je vlasnica i direktorica tvrtke Aqua.omega d.o.o. iz Zagreba umjesto Darka Pavora.

Nizozemska tvrtka Twenty-Eight B.V. preuzela je izravno vlasništvo nad tvrtkom Dvadeset osam d.o.o. iz Zagreba. Dosadašnji vlasnik bila je tvrtka Dvadeset devet d.o.o. iz Zagreba, koja je bila u vlasništvu tvrtke Twenty-Eight, a novi joj je vlasnik druga nizozemska tvrtka, Bora Finco B.V.

Udjel pokojnog Mire Kundida u tvrtki Oll-Fast Commerce d.o.o. preuzeli su Ivan Kundid, Sanjica Kundid i Marino Kundid. Uz Brunu Kundida, koji je i dosad bio suvlasnik i direktor, za direktora je imenovan i Ivan Kundid.

Jasna Vovk nije više direktorica putničke agencije Medmar d.o.o. iz Rijeke. Vlasnik Zlatko Knežević ostao je jedini direktor.

25. travanj 2024 08:13