Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasničke promjene u startupu Inchoo, Brionima, PP Orahovici…

23. Travanj 2019.

Hrvoje Jurišić, Ivan Weiler, i Domagoj Potkoč izašli su iz vlasničke strukture tvrtke INCHOO iz Osijeka. Jedini suvlasnici ostali su Tomislav Bilić i Aron Stanić, koji su ujedno i članovi Uprave jednog od najuspješnijih hrvatskih startupova.

Slovenski NOMAGO na sebe je prenio dionice manjinskih dioničara i postao stopostotni vlasnik tvrtke BRIONI iz Pule, preoblikovao je tvrtku iz d.d.-a u d.o.o. i ukinuo Nadzorni odbor. Na čelu tvrtke ostao je Ante Kvasina, koji je direktor od 1997., a Aleš Hrast zadržao je prokuru. Pulskog autobusnog prijevoznika 2017. je preuzeo slovenski ADVENTURA HOLDING u čijem sastavu posluju autobuseri AVRIGO i IZLETNIK. Vlasnik Darko Klarič te je tvrtke, zajedno s PROMET MESECOM, a zatim i turističkom agencijom STA spojio u jedinstvenu kompaniju NOMAGO, koja je danas jedini vlasnik BRIONA.

Stipo Matić prepisao je na sebe suvlasništvo u tvrtki POLJOPRIVREDNO PODUZEĆE ORAHOVICA. Dosad je suvlasnik bila PANON AGROPROIZVODNJA, kojoj je Matić jedini vlasnik.

Vladimir Novak ušao je u vlasničku strukturu DIBA-CHARMA iz Zagreba umjesto Marka Drlje, i jedan je od šestero suvlasnika.

Željka Kovačić nova je ravnateljica RAZVOJNE AGENCIJE ZAGREB umjesto Ane Poljak, koja je bila privremena ravnateljica od osnutka ustanove u kolovozu 2018.

Nakon što je HT preuzeo HP PRODUKCIJU (koja stoji iza evotv-a) od HP-a HRVATSKE POŠTE, promijenio je naziv tvrtke u HT PRODUKCIJA. Umjesto direktora Domagoja Franka, tvrtku sad vodi dvočlana Uprava u kojoj je ostao i Frank, a predsjednik Uprave je Ivan Benc.

DALEKOVODOVA tvrtka DALEKOVOD PROFESSIO ima novi Nadzorni odbor: Marko Orešković je predsjednik (umjesto Marija Hojana), Ivana Matovina zamjenica predsjednika (umjesto Đure Tatalovića), a Denis Peranić novi je član NO-a (umjesto Tomislava Đurića).

Anita Pierce Bakker  nova je direktorica ABBOTT LABORATORIES umjesto Briana B. Yoora. U Upravi je od ranije još troje direktora – Joško Guberina, Edita Blažević i Stanko Klipa.

Pavao Ivić novi je zamjenik predsjednika NO-a NASADA iz Zadra umjesto Karla Selaka.

Zdenka Sobočan nije više direktorica SOBOČAN-INTERIJERA iz Murskog Središća. Novi direktori su Dejan Sobočan i Nikola Sobočan, i pridružili su se u Upravi vlasniku Franji Sobočanu.

Mihovil Soldo preuzeo je vlasnički tvrtku MANDIS iz Zagreba od Mirele Soldo. Njih dvoje i dalje su direktori tvrtke specijalizirane za unutrašnje i vanjsko oglašavanje.

Carsten Höltkemeyer u Nadzornom odboru tvrtke MERCURY PROCESSING SERVICES INTERNATIONAL iz Zagreba zamijenio je Stuarta Jamesa Ashleya Genta.

Dosadašnji član uprave tvrtke CHROMOS BOJE I LAKOVI David Kubala postao je predsjednik Uprave umjesto Aleša Ekara. U Upravu su ušli Gunther Vesko (zamjenik predsjednika) i Ivan Marković.

Laurent Tiaffay novi je član Uprave tvrtke MZLZ - UPRAVITELJ ZRAČNE LUKE ZAGREB umjesto Isabelle Dubois.

Vinko Ursić Glavanović novi je član NO-a tvrtke CROATIA-TEHNIČKI PREGLEDI umjesto Lidije Pecigoš Višnjić.

25. travanj 2024 05:22