Poslovna scena
StoryEditor

AD Plastiku dobit pala 42,6 posto

02. Svibanj 2013.

Tvrtka AD Plastik u prvom je tromjesejču ove godine ostvarila 6,03 milijuna kuna neto dobiti, što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani za 42,6 posto, dok je neto dobit Grupe smanjena 55,2 posto, na 8,1 milijun kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U izvještajnom razdoblju AD Plastik Grupa ostvarila je smanjenje prihoda od prodaje za 16,8 posto, na 169,6 milijuna kuna, a razlog za to smanjenje je slabija realizacija u matičnom društvu, napominje se u izvješću.

Naime, navode iz te tvrtke za proizvodnju dijelova i pribora za motorna vozila i proizvoda iz plastičnih masa, pad prodaje novih automobila u Europskoj uniji bio je izraženiji od drugog kvartala prošle godine što je doprinijelo razlici izmedu rezultata izvještajnog i prethodnog razdoblja.

AD Plastik je u prva su tri mjeseca ove godine ostvario ukupne prihode od 120,18 milijuna kuna, što je smanjenje prema istom prošlogodišnjem razdoblju za 25,7 posto. Glavninu prihod čine prihodi od prodaje koji su manji za 25 posto, na 112,4 milijuna kuna.

AD Plastik je u prvom tromjesečju smanjio i ukupne rashode, za 24 posto, na 113,3 milijuna kuna.

U tvrtki napominju kako su nastavljene investicijske aktivnosti u svrhu pripreme za projekt Edison, u sklopu kojih se gradi zgrada nove lakirnice na lokaciji Zagreb, s planiranim rokom završetka izgradnje u lipnju ove godine.

U tijeku je i dogovaranje nabavke opreme za tehnologiju brizganja za lokacije u Hrvatskoj i Rusiji.

Na kraju ožujka ove godine AD Plastik Grupa je zapošljavala 2.749 radnika, od toga 820 u matičnom društvu AD Plastik Solin.

20. travanj 2024 03:56