Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor se zadužio za 325 milijuna eura

19. Ožujak 2015.

Koncern Agrokor objavio je u četvrtak da je potpisao novi financijski sporazum vrijedan ukupno 325 milijuna eura, a koji će koristiti uglavnom za refinanciranje postojećih financijskih obveza i dijelom za podršku daljnjem razvoju koncerna

"Agrokor je potpisao financijski sporazum kojeg čini klupski zajam vrijedan 300 milijuna eura s Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan i Morgan Stanley te bilateralni sporazum vrijedan 25 milijuna eura s BNP Paribas, za ukupnu vrijednost od 325 milijuna eura", objavio je Agrokor na svojim web stranicama.

Dospijeće zajma je 18 mjeseci s jamstvima nekoliko kompanija iz sastava koncerna. Također, Agrokor je produljio postojeći aranžman s BNP Paribas od 25 milijuna eura na 18 mjeseci, navode iz Agrokora.

"Primici od novih zajmova bit će uglavnom iskorišteni za refinanciranje postojećih financijskih obveza Agrokora i djelomično za podršku daljeg razvoja koncerna. Potpisivanjem sporazuma Agrokor je dodatno poboljšao svoju kapitalnu strukturu i snizio troškove financiranja. Uspjeh transakcije s nizom globalnih banaka bez presedana dodatno potvrđuje Agrokorova dosadašnja ostvarenja kao i jasnu viziju i strategiju za budućnost", stoji u objavi Agrokora.

Uz objavu na web stranicama koncerna, o potpisivanju ugovora o klupskom zajmu i dodatku ugovora o kreditu s BNP Paribasom izvijestile su putem Zagrebačke burze i članice koncerna Agrokor koje su jamci za te aranžmane - Jamnica, PIK Vinkovci i Zvijezda.

29. travanj 2024 17:13