Poslovna scena
StoryEditor

Agrokor za šest milijuna eura Ricardu prodao Beljetrans

04. Veljača 2014.

Tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, objavila je danas da je tvrtki Ricardo iz Darde prodala Beljetrans, profitni centar za prijevoz roba, a vrijednost transakcije je šest milijuna eura.

Belje je danas u Dardi s prijevozničkom tvrtkom Ricardo potpisalo kupoprodajni ugovor o preuzimanju poslovanja Beljetransa, profitnog centra za prijevoz roba u sastavu Belja, a s ciljem konsolidacije i optimalizacije procesa u cestovnom prijevozu roba, priopćeno je iz Belja.

Kako je Belje objavilo putem Zagrebačke burze, prijenos poslovanja bit će dovršen 1. ožujka, a ukupna vrijednost transakcije je šest milijuna eura.

U priopćenju ističu kako će ovom investicijom novi vlasnik Beljetransa, tvrtka Ricardo postati najveći cestovni prijevoznik u Hrvatskoj, ali i široj regiji, te kako Ricardo s više od 200 kamiona, koji mogu odgovoriti na sve potrebe za prijevozom roba, nastavlja i kontinuitet poslovanja s Beljem, ali i ostalim članicama Agrokor koncerna.

Prenosi se i izjava predsjednika Uprave Ricarda Milana Vrdoljaka da ta tvrtka ovim okrupnjavanjem diže razinu i kvalitetu svojih usluga te potvrđuje stratešku odluku o usmjeravanju svog poslovanja na skladištenje, transport i distribuciju.

Upravo će preuzimanje modernog Beljetransovog voznog parka omogućiti veću konkuretnost tvrtke Ricardo u svim segmentima cestovnog prijevoza, kazao je.

Prema riječima predsjednika Uprave Belja Gorana Pajnića, upravo je Ricardo, kao lokalna tvrtka sa sjedištem u Dardi, najbolji mogući partner za buduću suradnju u segmentu cestovnog prijevoza jer će znanjem i iskustvom u prijevozništvu dodatno unaprijediti prijevoznički biznis i podići konkurentnost.

Belje nastavlja sa svojim razvojnim planovima u segmentu poljoprivrede, što potvrđuje i novi staklenik za uzgoj rajčice koji je otvorio prije desetak dana, a koji će, kao i sve naše ostale proizvodnje. koristiti prijevozničke usluge Ricarda, najavljuje Pajnić.

Iz Belja su danas putem Zagrebačke burze izvjestili i da je odlukom Nadzornog odbora član Uprave Krešimir Kuterovac razriješen te dužnosti s danom 1. veljače.

28. travanj 2024 09:25