Poslovna scena
StoryEditor

Atlantic grupa objavila suradnju s Kanaanom i mogućnost vlasničkog preuzimanja

15. Srpanj 2014.

Atlantic grupa objavila je danas da je s tvrtkom Kanaan iz Donjeg Miholjca ugovorila stratešku suradnju na uslužnoj proizvodnji asortimana slanog snacka te započela proces dubinskog snimanja kompanije s mogućnošću vlasničkog preuzimanja.

Kako se navodi u objavi Atlantic grupe, ta kompanija, u okviru strateškog poslovnog područja Slatko i slano, s novom robnom markom Chipsos širi asortiman slanog snacka paletom čips proizvoda.

Tim se iskorakom Atlantic etablira kao značajan čimbenik u segmentu čipsa na području jugoistočne Europe, ističu iz te kompanije.

Proizvodnja čipsa ugovorena je s tvrtkom Kanaan, sa sjedištem u Donjem Miholjcu, najznačajnijim uslužnim proizvođačem u ovoj kategoriji u Hrvatskoj, koji zadovoljava visoke standarde u proizvodnji i kvaliteti sirovine i konačnog proizvoda.

Uz ugovorenu stratešku suradnju u proizvodnji čipsa za novi brend, Atlantic grupa je s kompanijom Kanaan započela i proces dubinskog snimanja poslovanja tvrtke. U procesu se razmatraju mogućnosti vlasničkog povezivanja Atlantic grupe i Kanaana, odnosno preuzimanja većinskog udjela u vlasništvu tvrtke Kanaan, navodi se u objavi.

Atlantic grupa je s kompanijom Soko Štark vodeći regionalni proizvođač flipsa sa širim asortimanom slanog snacka. Najsnažniji brend u tom dijelu asortimana je Smoki, a Atlantic također proizvodi i plasira na tržište slane štapiće Prima i flips Flipster, a s novim brendom Chipsos snažno ulazi u kategoriju čipsa, ističu iz Atlantica.

Osnovna djelatnost tvrtke Kanaan su proizvodnja i promet čipsa (61 posto), ekstrudiranih proizvoda (37 posto) i kukuruznih kokica (2 posto). Tvrtka je prvi domaći i danas vodeći proizvođač privatnih robnih marki u Hrvatskoj u kategoriji slanog snacka s integriranim ISO i HACCP sustavom kvalitete te IFS certifikatom za proizvodnju hrane.

24. travanj 2024 21:24