Poslovna scena
StoryEditor

Atlantic mijenja uvjete izdane obveznice

08. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Atlantic Grupa u rujnu prošle godine izdala je 115.000.000 obveznica po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 6,75 posto i dospijećem 20. rujna 2016. godine, a sada imatelje obveznica poziva na skupštinu koja će se održati 27. veljače kako bi se donijela odluka o izmjeni uvjeta obveznice.

Tako se predlaže da se na skupštini mijenja omjer ukupnog konsolidiranog neto duga i konsolidirane EBITDA, koji je izdavatelj dužan održavati na godišnjoj razini, na način da za 2013. godinu taj omjer neće biti veći od omjera 4,68:1 umjesto ranijeg omjera 3,96:1, za 2014. godinu taj omjer neće biti veći od omjera 4,13:1 umjesto ranijeg omjera 3,96:1, dok za 2015. godinu taj omjer neće biti veći od prvotno utvrđenog omjera 3,96:1, koji se ne mijenja.

Također, mijenja se omjer Konsolidirane EBITDA i Konsolidiranog neto novčanog financijskog troška, koji je Izdavatelj dužan održavati na godišnjoj razini, na način da za 2013. i naredne godine taj omjer neće biti manji od omjera 2,27:1 umjesto ranijeg omjera 2,23:1.

Briše se omjer Konsolidiranog kapitala grupe i Konsolidirane ukupne imovine, kao financijski pokazatelj koji je Izdavatelj bio dužan održavati na godišnjoj razini; - dopunjuje se definicija izraza Konsolidirani neto dug tako da isti znači ukupan iznos svih financijskih obveza Atlantic Grupe (i) isključujući takve obveze prema bilo kojem drugom članu Atlantic Grupe; uključujući, u slučaju financijskog leasinga, samo kapitalizirane vrijednosti; uključujući derivativne obveze umanjene za derivativnu imovinu iskazane u konsolidiranoj bilanci Atlantic Grupe, a vezane na zaštitu od promjene kamate ili cijene; i isključujući ukupan iznos slobodno dostupnog novca i novčanih ekvivalenata u posjedu Atlantic Grupe u tom trenutku; pri čemu se ni jedan iznos ne dodaje ili oduzima više od jedan put.

Brišu se izrazi Konsolidirani kapital grupe i Konsolidirana ukupna imovina i njihove definicije.

Predloženom odlukom mijenja se definicija izraza Konsolidirani neto novčani financijski trošak, tako da isti znači u relevantnom periodu iznos svih kamata i naknada po kreditnim odnosima (uključujući kamatni trošak po financijskom leasingu i financijskim kamatnim instrumentima zaštite) koji terete konsolidirani račun dobiti i gubitka relevantnog vremenskog perioda, isključujući bilo koje jednokratne stavke.

Dopunjuje se definicija izraza EBITDA, tako da isti znači iznos normalizirane (bez jednokratnih stavki) dobiti iz poslovanja prije odbitka financijskih rashoda (trošak kamata i neto tečajne razlike proizašle iz financijskih aktivnosti), poreza na dobit, amortizacije i umanjena vrijednosti imovine.

Kako pojašnjavaju, ova odluke predlažu se kako bi uvjeti obveznice bili usklađeni s uvjetima iz ugovora o kreditu koji je zaključen za potrebe refinanciranja Atlantica

19. travanj 2024 02:22