Poslovna scena
StoryEditor

Australski poduzetnik Manny Stul EY svjetski poduzetnik godine

12. Lipanj 2016.

Australski poduzetnik Manny Stul proglašen je u subotu navečer u Monte Carlu svjetskim poduzetnikom godine. Manny Stul titulu EY Svjetskog poduzetnika godine, svojevrsnog poduzetničkog Oscara, osvojio je u konkurenciji 50 poduzetnika iz čitavog svijeta, koji su svoje mjesto u finalnom izboru osigurali nakon što su proglašeni nacionalnim pobjednicima. On je predsjednik tvrtke Moose Enterprise Holdings & Controlled Entities.

Među nacionalnim pobjednicima se drugu godinu zaredom našao i hrvatski predstavnik. Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca svojim je specifičnim područjem rada i dosadašnjim uspjesima ostavio snažan dojam na okupljene poduzetnike i ocjenjivački sud koji je odlučivao o novom svjetskom osvajaču ove vrijedne titule.

Đuro Horvat u Monte Carlu u utrci za titulu EY svjetskog poduzetnika godine

Dijete poljskih izbjeglica, Stul je radio kao građevinski radnik kako bi prikupio kapital za svoj prvi posao koji je postupno prerastao u jednu od najvećih i najinovativnijih tvrtki za proizvodnju i prodaju poklona u Australiji. Potom je preuzeo tvrtku Moose Toys i pretvorio je u 6. proizvođača igračaka i igara za djecu i odrasle u SAD-u i 4. u Australiji. Igračke proizvedene u Kini i Hong Kongu tvrtka prodaje u više od 80 zemalja.

EY Poduzetnik godine osmišljen je s ciljem promocije poduzetništva i poticanja inovacija, gospodarskog razvoja te stvaranja novih vrijednosti i radnih mjesta. Dodjela nagrade EY Poduzetnik godine održana je u Monte Carlu 16. godinu zaredom, a hrvatsko je izdanje svoju premijeru doživjelo prošle godine kada su titulu prvih pobjednika ponijeli Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Tijekom četverodnevnog programa predstavljeno je 50 poduzetnika iz cijelog svijeta koji zajedno zapošljavaju više od 102 tisuće ljudi te imaju ukupni prihod od oko 24 milijarde američkih dolara.

Na brojnim predavanjima i okruglim stolovima razgovaralo se o inovacijama, disruptivnom okruženju i tehnologiji te kako ih poduzetnici koriste kao kreativnu snagu u poslovanju, suradnji između poduzetnika, kompanija i vlada s ciljem stvaranja pametnijih gradova, te o mnogim drugim temama usmjerenim razvoju poduzetništva i održivog razvoja cjelokupnog društva.

- Promocija poduzetništva u Hrvatskoj, prilika da se naši poduzetnici predstave na svjetskoj pozornici te razmjena iskustava i kontakt s nekim od najvećih svjetskih gospodarstvenika i pokretača današnjeg društva ono je zbog čega smo pokrenuli ovu priču u Hrvatskoj. Odličan odaziv koji imamo u hrvatskom izdanju EY Poduzetnika godine, kvaliteta prijavljenih kandidata i pozitivan impuls koji program ostvaruje dokaz su kako radimo pravu stvar za naše poduzetnike i gospodarstvo. Upućujem iskrene čestitke ovogodišnjem pobjedniku te s nestrpljenjem iščekujem novi izbor EY Poduzetnika godine, istaknuo je tom prilikom Berislav Horvat, Country Managing Partner EY-a u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

29. travanj 2024 05:39