Poslovna scena
StoryEditor

Austrijska kompanija Doka angažirala hrvatske stručnjake za branding

23. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Agencija Brandoctor kreirala je i imenovala Form-on, novi brand rabljenih građevinskih oplata, što je prvi veći posao grupe Bruketa&Žinić OM na austrijskom tržištu od otvaranja podružnice u Beču u ljeto prošle godine

Brand konzultatni iz Brandoctora stvorili su i imenovali Form-on, novi brand rabljenih građevinskih oplata, a poslom su dokazali svoje vještine koristeći vlastitu jedinstvenu metodologiju brandiranja kroz Osam sastojaka koji grade brand TM. Doka je vodeći svjetski proizvođač oplatne tehnologije za građevinarstvo s više od 50 godina iskustva i poslovanjem u 70 zemalja diljem svijeta. S novim brandom Form-on imaju za cilj radikalno inovirati globalni biznis s rabljenim oplatama.

 - Spojili smo najbitnije od Doke – njihovo iskustvo i znanje s prednošću novog branda, a to je vrijednost za novac, te moderan i pametan odabir, i tako izdvojili komparativnu prednost. Bitno je bilo argumentirati naše smjerove u imenovanju i vizualnom identitetu. Razlika u odnosu na hrvatske klijente bila je brzina odluke i argumentiranost u odabiru imena i vizualnog identiteta. -izjavila je Anja Bauer Minkara, stariji brand konzultant iz Brandoctora. Brandoctor je dio grupe agencija Bruketa&Žinić OM, i već šest godina uzastopno osvaja vodeću svjetsku nagradu za repozicioniranje brandova REBRAND 100, a u svom portfoliju osim brojnih domaćih brandova poput AutoZubaka, one2play ili Soundseta ima brandove s tržišta SAD-a, Velike Britanije i Bliskog istoka. Posao s Dokom ujedno je i jedan od prvih poslova na austrijskom tržištu realiziran u suradnji s partnerskom agencijom Netural s kojom je grupa Bruketa&Žinić OM ove godine pokrenula i agenciju u Beču. Na ovom je projektu tako Brandoctor bio zadužen za branding i imenovanje, agencija Popular Bruketa&Žinić OM Beograd za vizualni identitet, dok je austrijski Netural bio zadužen za web stranicu s međunarodnim web-shopom, a suradnja se nastavlja.

20. rujan 2024 13:41