Poslovna scena
StoryEditor

AZTN prihvatio mjere koje je predložio Grand Auto

03. Kolovoz 2013.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja priopćila je kako je prihvatila mjere za uklanjanje protutržišnih učinaka koje je predložio Grand Auto d.o.o., a riječ je o postupku koji je Agencija u ožujku ove godine pokrenula na inicijativu poduzetnika iz Zagreba kako bi utvrdila je li Grand Auto zlouporabio vladajući položaj na tržištu pružanja usluga popravka i održavanja motornih vozila marke Land Rover i prodaje rezervnih dijelova za ta motorna vozila.

Tijekom postupka Grand Auto je samoinicijativno dostavio prijedlog kojim preuzima obvezu otklanjanja svih negativnih učinaka svoga postupanja na tržišno natjecanje.

Naime, taj poduzetnik je prema ugovoru koji je sklopio s proizvođačem vozila Land Rover preuzeo obvezu da do 1. siječnja 2014. organizira mrežu ovlaštenih servisa za tu marku vozila.

Kako bi svim poduzetnicima zainteresiranim za servis omogućio da se prijave za ulazak u njegovu mrežu ovlaštenih servisera i/ili distributera, Grand Auto se obvezuje prema Agenciji da će u roku od 15 dana sve poduzetnike koji su aplicirali za to, izvijestiti o razlikovanju pojma ovlaštenog servisera i distributera od pojma ovlašteni partner.

Kako na taj prijedlog mjera objavljen na mrežnim stranicama Agencije nije bilo primjedaba, Agencija je prihvatila mjere predložene od Grand auta.

14. svibanj 2024 09:51