Poslovna scena
StoryEditor

Branko Roglić posao širi na Ujedinjene Arapske Emirate

10. Studeni 2013.

Branko Roglić, vlasnik regionalne distributerske kompanije Orbico Grupe, ugovorio je sa šeikom Tariqom Al Qassimijem, osnivačem korporacije Union International Holdings Group, suradnju na distribuciji francuske kozmetike Bocassy za svih 18 zemalja u kojima posluje Orbico.

Nakon ulaska u poslovnu suradnju s indonežanskim poduzetnikom Sumadijem Kasumom, s kojim je nedavno osnovao joint-venture tvrtke u Hrvatskoj i Indoneziji, Roglić sada i s Al Qassimijem planira otvaranje zajedničkih tvrtki u Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Prvi im je posao distribucija proizvoda poznate pariške kozmetike Bocassy, koja je u vlasništvu Al Qassimijevog Oryx Holdinga, na tržištima Srednje i Jugoistočne Europe, koje pokriva Orbico Grupa.

Osim tog ugovora Roglić će s Al Qassimijem potpisat još jedan o široj suradnji. Zasad nije poznato što će to podrazumijevati, a na pitanje o potencijalnim ulaganjima šeika Al Qassimija u Hrvatsku Roglić kaže da zasad nema nikakvih konkretnih projekata i da ih je teško očekivati zbog stanja u Hrvatskoj, posebno visokih poreza.Union International Holdings Group konglomerat je kompanija koji je 1986. osnovao šeik Al Qassimi, a u njegovom su vlasništvu tri holdinga - Union Holding Company, RAK Holdinig i Oryx Holding. Sektori u kojima ti holdinzi posluju i u koje ulažu su energetika, nafta i plin, nekretnine, roba široke potrošnje i maloprodaja, turizam, brodogradnja, proizvodnja i distribucija, mediji, telekomunikacije te upravljanje fondovima. Na globalnoj razini zapošljavaju više od 2300 ljudi. Union International je poznat i po razvijanju strateških partnerstava na pojedinim tržištima na kojima posluju, a poseban fokus im je na brzorastućim tržištima Bliskog istoka, Afrike, Centralne Azije i Istočne Europe.

19. travanj 2024 23:11